Musik på TV och i lurarna

När det nu är glest mellan konserterna får man hitta på annat. Desto bättre visar det sig att två Arvikamusiker hållit sig framme och tagit plats i två stora, och ganska olika, folkkära produktioner. Jag tänker naturligtvis på Johanna, Dotter, Jansson och Emelie Hebbe.

Dotter på insamlingsgalan Dotter på insamlingsgalan ”Music against Covid-19”.

Johanna erövrar de svenska folkkära tv-programmen ett efter ett. I våras blev det succé i Melodifestivalen. Denna gång tar hon plats på Sollidens scen på Skansen och det omåttligt populära tv-programmet Allsång på Skansen. Det gör hon tillsammans med artisterna Darin, Amanda Ginsburg, Nisse Hellberg, Sanna Nielsen, husbandet med flera. Du ser det imorgon tisdag klockan 20.00 på SVT eller SVT Play.

The Hebbe Sisters och Jan Adefelt Trio. Foto: David Fryxelius. The Hebbe Sisters och Jan Adefelt Trio. Foto: David Fryxelius.

Emelie Hebbe har i år tagit plats på scenen vid Ransäter Hembygdsgård och berättelsen om det nyförälskade paret Erik och Anna. Ni vet, Värmlänningarna, paret som pendlar mellan hopp och förtvivlan. Vi får tillsammans med berättaren Olof Wretling möta Stor-Sven, Eriks pappa, som tänker gifta bort Erik till Britta i Gyllby, och Annas pappa, den fattiga Fader Jan, som har kommit på kant med Stor-Sven efter att ha vittnat mot honom i tinget… ni kan säkert storyn. Folklustspelet Värmlänningarna visas på SVT Play i fem delar. De två första delarna kan du se redan nu. Del tre visas ikväll klockan 21.00.

In och titta!

Sebra på Trivselkvällen i Stadsparken 2018. Foto: Sebra. Sebra på Trivselkvällen i Stadsparken 2018. Foto: Sebra.

Men, vill du inte se på TV så har det även släppts lite ny musik. Igår släppte Spidermonkey of mega destruction en EP – ösigt värre! Rallie and Coal släppte en singel för någon vecka sedan. Och för ytterligare någon vecka sedan släppte Sebra sin ”Corona-låt”. Mycket att lyssna in sig på! Gör det, för jag misstänker att det kommer mer musik under sommaren från musiker i Arvika.

Trevlig kväll!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.