Live music against covid-19

Pärra Eriksson. Foto: Pärra Eriksson.
Pärra Eriksson. Foto: Pärra Eriksson.

”Det är hårda tider i Sverige för tillfället och under denna kväll kommer många artister och band från Arvika spela och sjunga under en livestreamad musikfestival från Ritz!” Så skriver Chris Edgar med vänner på Facebookeventet som skapats. De fortsätter ”Eftersom tiden har förändrats påverkas upplevelser, människor och näringsidkare i stan. Tillsammans vill vi stödja, ge energi och glädje och hoppas så många möjligt köper någon god take-away mat från någon lokal restaurang, samlar hela familjen och tittar och dansar i vardagsrummet till bra musik för alla åldrar och även skänker en gåva under kvällen!”

Tanken är att allt som arrangemanget får in i pengar under kvällen förvandlas till Arvika Shopping presentkort. En del av det som kommer in går även till musikerna! Swishnumret för kvällen är 123 691 78 19 (Ställwerket i samarbete med Studiefrämjandet).

Jag tycker det här är ett fint initiativ! Och att åter få höra livemusik, låt vara att det sker från soffan, är något jag verkligen saknat. Arvika är verkligen inte sig likt utan sin musik och arrangemang. Heja heja!! Så fort länken till livestreamen finns tillgänglig kompletterar jag här och på Facebooksidan. Streamen kommer naturligtvis finnas tillgänglig på arrangörernas Facebooksida. Har du inte Facebook kan du följa sändningen här.

Chris Edgar & Strandberg. Foto: Chris Edgar.
Chris Edgar & Strandberg. Foto: Chris Edgar.

Så vilka kommer att spela under kvällen då? Ja, jag vet inte om det exakta startfältet faktiskt är helt och hållet spikat. Men de här artisterna är i alla fall klara så här långt: Dotter, X-Rays, Tobias Östlund, Pärra Eriksson, Lingwall Larsson Band, Systrarna Ericsson, Chris Edgar & Strandberg, EXLO, fler artister medverkar säkert under kvällen. Längst ner ser du en preliminär spelordning.

Mellan musikuppträdandena blir det också intervjuer och diskussioner med gäster och artister. Bland annat gästar kommunalrådet Peter Söderström (S), Perry Chipperman från Coop och Andreas Olsson Olssons restauranger. Har ni frågor ni vill ställa? Skicka i så fall ett privat meddelande till arrangören så tar de med det de kan under kvällen. Denna livestreamade festival/gala kommer att sändas live på Facebook, så det är bara att bjuda in alla ni känner till eventet så man inte missar detta nu på lördag! Fram med chipsskålen och koppla dator till tv:n för bästa bild och ljud!

Dotter på Arvika Hamnfest 2017. Foto: David Fryxelius.
Dotter på Arvika Hamnfest 2017. Foto: David Fryxelius.

DOTTER
Dotter, eller Johanna Jansson, är stjärnskottet från Arvika som har under det senaste året skrivit succéhistoria. Under endast 2019 förvärvade hon sig en placering på Svensktoppen, guldförsäljning och flera TV-framträdanden (Sommarkrysset, TV-nyhetsmorgon m.m.). Idag står hon som en av Sveriges mest aktuella artister. Tävlingsbidraget i Melodifestivalen 2020 ”Bulletproof” släpptes för endast någon månad sen och har snabbt blivit det mest populära klippet utav alla bidragen. Antalet streams och följare på sociala medier växer med rekordfart och Dotter närmar sig snart en miljon unika Spotifylyssnare per månad!

X-RAYS
X-Rays bildades 1963 och sedan dess spelat, upplösts och återförenats ett flertal gånger. Tre av orginalmedlemmarna är fortfarande aktiva! Nu återförenas de igen

Tobias Östlund. Foto: Privat.
Tobias Östlund. Foto: Privat.

TOBIAS ÖSTLUND
Bördig från Gävle med Arvikabo sedan 1998. Tobias har bland annat spelat i Mazdakombo och Broken Door. Han har även ett eget projekt där det mer lutar åt det akustiska singer/songwriter-hållet. Tobias vill beröra med den musik han framför, på samma sätt som han själv blivit berörd, och blir fortfarande, av musik och texter.

PÄRRA ERIKSSON
Han spelar i Arvikabandet môra-Per, som släppte sitt kritikerhyllade album ”Hopp om liv” för mindre än ett år sen. I höstas kom det första soloalbumet ”Sköna värld”, som är startskottet på ett samarbete med producenten och multiinstrumentalisten Freddy Holm.

LINGWALL LARSSON BAND
Medlemmarna har känt varandra ”typ” hela livet. Bandet har funnits till som band i drygt tre år och målet med bandet är att spela låtar som kanske inte är så ofta förekommande på coverscenen!

Systrarna Ericsson. Foto: Systrarna Ericsson.
Systrarna Ericsson. Foto: Systrarna Ericsson.

SYSTRARNA ERICSSON
De två systrarna från Gunnarskog både sjunger och spelar in sin egen musik, med texter på både engelska och svenska. I Februari släppte de sin debutsingel 100% och ska i maj släppa sin andra singel.

CHRIS EDGAR & STRANDBERG
Denna duo bildades i slutet av 2017 och har sedan dess gjort imponerande 150 spelningar ihop (!!) Egna låtar blandade med kända engelska och svenska coverlåtar på deras eget sätt!

EXLO. Foto: EXLO.
EXLO. Foto: EXLO.

EXLO
EXLO är Kvällens sista akt är ett band som spelar rock baserat på 80-talets sound. Synth och mycket stämsång är två viktiga punkter i EXLOs musik. EXLO kommer Värmland (Arvika och Åmotfors) och startades 2010. I samband med deras 10-årsjubileum (nu 2020) släpper de dessutom sitt debutalbum.

KÖRSCHEMA:
ca 18:00 – Konfrenciererna Anton & Hildur inleder med lite info och sjunger några låtar.
ca 18:20 – X-Rays
ca 19:00 – Tobias Östlund
ca 19:30 – Pärra Eriksson
ca 20:00 – Lingwall Larsson Band
ca 20:40 – Chris Edgar & Strandberg
ca 21:00 – Dotter
ca 21:40 – Systrarna Ericsson
ca 22:10 – EXLO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.