Spelschema för Arvika Hamnfest 2018

Området Arvika Hamnfest 2018.
Området Arvika Hamnfest 2018.

Nu är det inte alls långt kvar till årets upplaga av Arvika Hamnfest – höjdpunkten på sommaren för många Arvikabor. I år erbjuds några nyheter och ett delvis omgjort område.

Spelningarna sker som vanligt på de fyra scenerna ”Varvet”, ”Bangladesh”, ”Bryggan” och ”Piren”. Nytt för i år är tillskottet ”Kajen”, ett alkoholfritt område som blir dels disco/nattklubb och dels en ”meet-and-greet” för de något yngre besökarna. Discot ska vara igång under fem timmar alla tre kvällarna och meet and greet torsdag och fredag. Meet and greet erbjuder träff med Youtubestjärnorna Gustav & Johanna ena kvällen och Jacob de la Rose & Filip Forsberg från hockeylandslaget andra kvällen. Jag gissar att det dessa dagar kommer att tas en och annan selfie…

Man har även valt att flytta VIP-serveringen så att största scenen får mer utrymme för publik. Bra! VIP-området ska dessutom få två våningar och får på detta sätt visuell kontakt med de två största scenerna och inte bara den allra största. Denna extra yta som den här förändringen gör är något man kan behöva när årets superbokning Zara Larsson äntrar scenen. Jag tror denna förändring är bra och förhoppningsvis minskar detta trycket vid de större spelningarna. Bygget av de enorma tälten är redan igång – se fotot här.

Ny VIP-servering på Arvika Hamnfest 2018 byggs. Foto: David Fryxelius
Ny VIP-servering på Arvika Hamnfest 2018 byggs. Foto: David Fryxelius

Men, artisterna då? Ja, de flesta artisterna har varit klara ett tag nu (jag tror inte det kommer någon mer sista-minute-bokning nu). Den stora snackisen i år är ju naturligtvis Zara Larsson – vilken bedrift att lyckas boka denna världsstjärna! Vill du ha en bra plats på denna spelning får du vara i god tid. Men utropstecken finns ju också kring andra bokningar. Thåström väljer t.ex. lilla Arvika för en av sina blott nio Sverigespelningar i sommar. Att man dessutom lyckats boka de populära banden Sven-Ingvars, Moneybrother och Kapten Röd måste ses som en fjäder i hatten för hamnfesten. Bara ett gediget bokningsarbete och renommé i branschen ger sådana möjligheter till dessa artister.

Om jag ska lyfta fram en av årets artister lite extra så väljer jag att nämna grymt souliga Janice. Janice har fostrats i Tensta Gospel Choir (vilket även t.ex. Sabina Ddumba gjort) och med sig till Arvika har hon ett par riktigt starka singlar. Janice slår, med sina snygga arrangemang och djupa vackra sång, an en sträng hos mig. Vet inte varför riktigt – men jag är fast besluten att ta reda på varför nästa vecka. Vet du inte vem Janice är så sök på Janice och t.ex. låten ”Queen”. Det kan bli hur bra som helst när hon kliver på hamnfestens stora scen på torsdag natt. Den konserten ser jag verkligen jättemycket fram emot.

Children Of The Sün på insamlingsgalan Rock & Blues för MS 2018. Foto: David Fryxelius.
Children Of The Sün på insamlingsgalan Rock & Blues för MS 2018. Foto: David Fryxelius.

I år spelar inte så många Arvikamusiker på hamnfesten. Det är lite synd, men ser man i backspegeln så går det i vågor hur många Arvikamusiker som uppträder. Jag tror dock att det är viktigt att behålla kopplingen till det lokala – det ger mersmak för många. Men Arvika är definitivt representerat bland artisterna i år i och med bokningen av Children Of The Sün. Arvikas egna hårt jobbande 60-70-talsrockare öppnar fredagskvällen med sina tighta taktarts- och tempobyten. Children Of The Sün har influerats av Led Zeppelin, Black Sabbath, Abramis Brama och Janis Joplin. Du kommer få rock med gitarr, orgel och massor av sång. Jag kan nästan lova att de kommer att stråla de ikapp med solskenet. Det kan faktiskt bli en helt magisk spelning.

Spelschemat* är nu klart. Du kan se det här nedan dels som löpande text och även i affischen. Ett tips är att ta en skärmdump på affischen och ha som skärmsläckare i mobilen under festivaldagarna. Det är dessutom en god idé att titta in på hamnfestens hemsida för eventuella ändringar. Men, schemat ser ut så här:

Torsdag:

Spelschema Arvika Hamnfest 2018.
Spelschema Arvika Hamnfest 2018.

19:30 Freddy Kalas (NORGE), Varvet
21:00 LBSB, Bangladesh
22:30 Zara Larsson, Varvet
23:00-02:00 Göts Kalas, Piren.
23:30-02:00 NAOD, Simon Superti & DJ Sheit, Bryggan
00:00 Janice, Bangladesh

Fredag:
18:30 Children Of The Sün (ARVIKA), Varvet
19:30 Jireel, Bangladesh
21:00 Sven Ingvars, Varvet
22:30 Frej Larsson, Bangladesh
23:00-02:00 Göts Kalas, Piren.
23:30-02:00 Father with Son, Bryggan
00:00 Teddybears, Varvet

Lördag:
17:00 Sara Klang, Bangladesh
18:30 Nationalteaterns Rockorkester, Varvet
20:30 Moneybrother, Bangladesh
22:15 Thåström, Varvet
23:00-02:00 Göts Kalas, Piren.
23:30-02:00 Pizzaslice (Frej Larsson med vänner)
00:00 Kapten Röd, Bangladesh

Kajen Lounge Club:
Torsdag 2 augusti
18.00-20.00 Meet and Greet med Gustav & Johanna
20.00-01.00 Nattklubb

Fredag 3 augusti
18.00-19.00 Meet and Greet med Jacob de la Rose & Filip Forsberg
20.00-01.00 Nattklubb

Lördag 4 augusti
20.00-01.00 Nattklubb

* = Med reservation för ändringar.

Arvika Hamnfest:
Hemsida
Facebooksida

Spellista för Arvika Hamnfest 2018:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.