Arvikafestivalen version 2 ?

Arvika Folkets Park. Foto: David Fryxelius
Entrén till Arvika Folkets Park. Foto: David Fryxelius

Ryktet har figurerat några dagar nu: Arvikafestivalen återuppstår, kommer igen, föds på nytt…! Det hela började, efter vad jag förstår, som en hint till redaktionen på sajten Festivalrykten. Ryktet har sedan friskt spritts av de lokala medierna och i sociala medier. Även av Arvika Musik.

Jag tror att jag och många andra gamla rävar från ”förra” Arvikafestivalen satt med samma uttryck i ansiktet. Höjda ögonbryn och resten av ansiktet format som ett frågetecken. För detta hade inte jag eller någon annan jag känner hört någonting om. Över huvud taget. Och nu hör vi förvisso inte allt. Men Arvika är en liten stad så något borde någon ha hört. Men det visar sig nu att det inte är så konstigt att jag inte hört något om detta. Dels för att initiativtagarna till detta än så länge är anonyma och dels inte hör till den skara som drog igång 1992. Något säger mig att jag dessutom är 15 år äldre än de som nu skruvar på denna idé.

Det som kommit ut av initiativtagarna är att det är juli 2015 som det planeras för. Man tänker inte börja där förra festivalen slutade utan snarare där allt började 1992. Småskaligt alltså. Initiativtagarna vet heller inte om festivalen ska heta just Arvikafestivalen eller om den ska heta något helt annat. Man säger sig snart börja leta efter fler intresserade.

Affisch Arvikafestivalen 1992.
Affisch Arvikafestivalen 1992.

Samtal har förts i min bekantskapskrets om hur mycket vi saknar festivalen, om tomrummet efter årets roligaste event, om vad man skulle göra annorlunda om chansen gavs, om goa vänner som flyttat från Arvika, om farhågor kring ekonomi vid stora arrangemang, om musikbranschens utveckling, om ”festivaldöden”, om stadsfestivalsfenomenet, om tält öl och lera… och framförallt om kärleken till musik!

Men oavsett vad vi gamla rävar tycker, tror och/eller hoppas på. Och alldeles oavsett vad dessa nya förmågor kommer upp med så tycker jag det är roligt att några drömmer och planerar för en musikupplevelse nästa sommar. Musik och fest? På en grusplan kanske? Så som vi drömde… våren 1992… i Arvika!

/David

Läs mer om vad olika medier skrivit här på bloggens mediesida.

2 kommentarer Lägg till

  1. Simon skriver:

    Hej! Detta är nog inget rykte längre! Kika in http://homeofcreative.se/

    1. ArvikaMusik skriver:

      Hej Simon! Vad kul att ni är igång! /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.