From Hollywood to Ingesund

Anton Ljungqvist. Foto: Arvika konsertförening.
Anton Ljungqvist. Foto: Arvika konsertförening.

Nästa torsdag vankas det filmmusik på Musikhögskolan Ingesund. Då med Anton Ljungqvist, Ylva Holmstrand och Arvika Stadsmusikkår. Det är Arvika Konsertförening som lyckats få konserten att bli av. Den Arvika-bosatte sångaren Anton Ljungqvist ackompanjeras denna konsert av pianisten Ylva Holmstrand och av Arvika Stadsmusikkår.

Anton Ljungqvist är utbildad på Operahögskolan i Stockholm. Han har belönats med en rad stipendier, såsom Joel Berglundstipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium. På Wermland Opera har Anton gestaltat huvudroller som Figaro och Fernando i den stora Trilogin (Figaros bröllop, Barberaren i Sevilla, Fidelio) och Eisenstein i Läderlappen. Denna säsongen gör han rollen som Mr Gedge i Albert Herring på Wermland Opera. Anton har även gästat GöteborgsOperan, Folkoperan, Malmö Opera, Vattnäs Konsertlada och Bergen Nasjonale Opera. På konsertscenen sjunger han allt från Bach till musikaler. Denna kväll kommer publiken att kunna njuta av känd och suggererande filmmusik.

Konserten arrangeras i samverkan med Musikhögskolan Ingesund. Biljetterna kostar 150kr (medlemmar i AKF 100kr), ungdomar och studenter (leg.) gratis.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.