Ett musikarrangemang per dag!

Någon har sagt att det arrangeras minst en konsert per dag i Arvika året om. Det kan faktiskt stämma. Det är gansk häftigt egentligen. Att en så liten stad som Arvika har ett sådant rikt musikliv. Ta juli eller augusti som exempel. Dessa månader bjuder på så mycket musik, trots att många har uppehåll (Rockskolan, musikskolorna, stadsmusikkåren, musikesteternna, kammarkören och stråkorkestern t.ex.)…

Augusti snittar t.ex. ett musikarrangemang per dag och juli presterar nästan två. Detta trots att jag tror att OS faktiskt skrämt bort ett och annat arrangemang. Tänk om Arvikafestivalen och Jössejazzen dessutom arrangerats i år… Det finns 25.872 invånare, enligt Wikipedia 2012-03-31, i Arvika kommun. Om vardera invånare går på en konsert var under sommaren så skulle det komma drygt 430 personer per musiktillfälle. Då vill det till att konserterna är utomhus då antalet lokaler som rymmer denna mängd inte är tillräckligt många.

Här på bloggen har en arrangemangskalender skapats. Förhoppningen är att kunna presentera en helhetsbild av musiklivet i Arvika. Har du tips på arrangemang så får du gärna skicka ett meddelande med din info!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.