Gediget program på lördagens Parkliv(e)

Affisch Parkliv(e) - dag.
Affisch Parkliv(e) – dag.

På lördag blir det en fullspäckad dag i Arvika Folkets park när ArvikaLive, Arvika Folkets park och föreningen SPARV bjuder in till Parkliv(e). Jag fick möjlighet att träffa Caroline Eriksson Waerme från föreningen ArvikaLive över en kopp kaffe och höra lite om planeringen inför arrangemanget.

Vad är Parkliv(e) för något?
”Det är ett nytt koncept som vi vill prova. Det ska bli en heldag med musik och aktiviteter för alla åldrar – ett dagprogram och ett kvällsprogram” säger Caroline när vi möte på Nordells. Caroline själv är mitt emellan jobb och ett möte med funktionärerna som ska jobba på lördag. Så vi får vara lite effektiva.

Två program alltså – kan du berätta mer om upplägget?
”Ja, på dagen är parken öppen för alla som vill komma dit – tanken är att det ska bli en familjedag. Det kommer att finnas mycket att se och delta i. Till exempel spela med föreningen SPARV, prova-på-aktiviteter med Korpen, pyssel med pärlor och ansiktsmålning, prova på Zumba, föreningsinfo, fika med mera” säger Caroline och tillägger att det även är öppen scen och dessutom fri entré under dagen. Bland annat ska Arvikabandet ”Franchise Alice” spela. Om bara vädret tillåter så kommer familjedagen att vara utomhus.

Men sedan stänger ni en stund?
”Ja, vi byter målgrupp kan man säga. Och så ska vi försöka hinna soundchecka alla banden inför kvällen.” Sedan förstår jag ju att det även handlar om att det på kvällen blir 18-årsgräns på grund av försäljningen av dryck. Man behöver helt enkelt tömma området för att kunna öppna igen. Men den som är under 18 år kan faktiskt komma in under kvällen också, men då i målsmans sällskap.

Affisch Parkliv(e) - kväll.
Affisch Parkliv(e) – kväll.

Det blir många band under kvällen, hur ska ni hinna med det?
”Det har vi löst genom att ha två scener, dels stora scenen och dels pubscenen” säger Caroline och fortsätter ”det är tänkt att de ska spela växelvis”. När en scen spelar så byter man artister på den andra scenen. Smidigt. På lilla scenen spelar bland andra ”Marcus Erkenfjord”, ”Din slips” och ”Ridanzius”. På stora scenen ”Rolf Carlsson Band” från Filipstad, ”Erika Blackbird & The Merit” från Borlänge, Reptile Brain, Spidermonkey, Soul Salvation alla från Arvika.

Något övrigt som är bra att veta inför kvällen?
”Ja, vi kommer att sälja mat och dryck och så är det entré” säger Caroline och fortsätter ”vi hade först tänkt vara utomhus men har beslutat att vara inomhus”. Jag noterar att det är entréavgift på 150 kronor – ganska lågt pris för så mycket musik… Samtidigt som personalen på Nordells håller på att stänga för dagen bestämmer vi oss för att hitta en plats för att ta ett foto. Sedan måste Caroline rusa vidare för sitt funktionärsmöte.

Jag vet att många arrangörer sliter med att ragga funktionärer, få ihop det ekonomiskt och se till övriga detaljer för sina arrangemang. Det här arrangemanget tycker jag är ett finfint exempel på att musiken lever och frodas i Arvika. Det gör det för att Caroline tillsammans med alla andra arrangörer investerar sin tid i oss övriga. Oss i publiken. Så ta er iväg till Arvika Folkets park på lördag och spisa musik!

Alltså:
Dag: lördag 8 september.
Plats: Arvika Folket park.
Klockan: 12.00-16.00 respektive 18.00-02.00.
Entré: gratis respektive 150 kronor.
Åldergrupper: alla åldrar respektive 18 år och uppåt.

/David

Caroline Eriksson Waerme med affischen för Parkliv(e). Foto: David Fryxelius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.