Ny musik från Chris Edgar

Christopher Edgar. Foto: Christopher Edgar.
Christopher Edgar. Foto: Christopher Edgar.

Igår släpptes Chris Edgar sin nya singel ”Bluff & Båg” med tillhörande b-sida i form av ”Lilla Du”. Han släpper det på Spotify, Itunes m.m. Musiken är producerad av Chris tillsammans med musikern och producenten Jens Back. Hos Back hamnade han när han sett att denne öppnat en egen studio. Efter en del e-korrespondens tog ett samarbete form. Det är via Back som de övriga musikerna engagerats.

Chris gitarrdrivna pop-rock-låtar är lätta att ta till sig. De andas svensk sommar, sol och bad, kräftskiva i trädgården… Ja, ni fattar. Det är trallvänligt och alla kan sjunga med. Personligen gillar jag låten ”Lilla Du” bäst.

Medverkar på låtarna gör, förutom Chris själv, riktigt namnkunniga musiker. Jens Back på piano/keyboard (som spelat med Winnerbäck och Lundell) har engagerat Magnus ”Norpan” Eriksson på trummor (även han har spelat med Winnerbäck och Lundell), Richard Krantz på elgitarr/akustisk gitarr (som spelat med Louise Hoffsten), Henrik Nilsson på bas (som spelat med Moneybrother och Markus Krunegård) och Lina Back som körar.

Till vardags arbetar Chris som lärare. Han går nu dock ner i tid då musiken tar allt mer plats i livet. Han spelar som trubadur runt om i Sverige. Han spelar ett blandat material där de egna låtarna vävs in bland andras låtar. Nästa inplanerade spelning i Arvika är planerat till Mârten. Chris är också öppen för samarbeten – ”Finns det någon duktig pianist/keyboardist i Arvika med omnejd som är sugen på att spela är hen välkommen att höra av sig!” säger Chris när jag får tag på honom via Messenger. Och mer inspelad musik kan det också tänkas bli innan året är över. Det är inget datum satt men planer finns.

In och lyssna gott folk!

/David

Chris Edgars Facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.