Oratoriekonsert i Trefaldighetskyrkan

on
Trefaldighetskören sjunger vid kyrkans 100-årsjubileum. Foto: Anna-Karin Fryxelius
Trefaldighetskören sjunger vid kyrkans 100-årsjubileum. Foto: Anna-Karin Fryxelius

Söndagen den 4 december klockan 18:00 blir det oratoriekonsert i Trefaldighetskyrkan med musik av Bach, Händel och Vivaldi. Medverkande är Trefaldighetskyrkans oratoriekör och Geijerskolans kammarkör med barockorkester.

Solister detta år är Ingegerd Hultén, sopran, Margaretha Carlander och Anna Wallin, alt, Christian Berndalen, tenor samt Anders Hörngren, bas. Dessutom medverkar Ragnhild Pettersson som orgelsolist i Händels orgelkonsert F-dur. Konserten dirigeras av Åke Skommar.

På programmet står Bachs kantat nr 61 (Nun komm der Heiden Heiland), Antonio Vivaldis motett In furore iustissimae irae samt tre verk av Händel: Orgelkonsert F-dur, Coronation Anthems och Hallelujakören ur Messias.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.