//
du läser...
Arvika hamnfest, Bakgårdsfestival, Barbro Nilsson Band, Bowties, Brättne Blues Band, Brättne brygga, Caroline Eriksson, Drömkamelen, EERIE, Gain Eleven, Maple Grove, Musikföreningen Ställwerket, Musikfestival Brättne Brygga, Nephilla, Olssons brygga, Rock Im Stadspark, Södra Åkeriet, Skurvelua, The Infinity, Thingshuset, Tuppetorpsfestivalen, X-Rays

Boka sommarens musikfestivaler i Arvika

Gain Elevens releasefest för "All in" 2016. Foto: David Fryxelius.

Gain Elevens releasefest för ”All in” 2016. Foto: David Fryxelius.

Jag sitter här och myser på altanen. Sommarvärmen har kommit på allvar och djur och natur gör sitt bästa för att visa upp sin prakt. Dagen till ära lyssnar jag på Gain Eleven – ja grattis förresten till vinsten i Sverigefinalen av Emergenza festival 2016!! Hårt slit lönar sig. Gött att ha fyra stabila värmlänningar som representerar Sverige när världsfinalen avgörs i Tyskland mot slutet av sommaren.

Musiksommaren i Arvika ser ganska lovande ut. Det finns gott om musik att ta del av och som det ser ut just nu tror jag alla musikaliska genrer, mer eller mindre, är representerade på något sätt. Förutom alla dessa enskilda spelningar arrangeras dessutom ett antal musikfestivaler i och runt om Arvika kommun. Det finns lite förändringar från förra året att sätta sig in i, tex har kommunen lagt ner stadsfesten, Bakgårdsfestivalen kör en dag istället för två dagar och Musikfest Brättne Brygga delar festivaldagarna på fler helger. Här kommer en sammanställning så långt som jag lyckats hänga med. Och det börjar redan imorgon…

Gitarrsolo med Maple Grove på Rock Im Stadspark. Foto: David Fryxelius.

Gitarrsolo med Maple Grove på Rock Im Stadspark. Foto: David Fryxelius.

Rock Im Stadspark
6 juni kl 12.00-21.00 i Arvika stadspark (en del i Arvikas nationaldagsfirande). Artister: Maple Grove, Nephila, Drömkamelen, The Infinity, Bowties och EERIE (Obs! Första artist går på scenen 16:50!). Fri entré. På plats finns även Flyktinghjälpen och Langos-försäljning. Arrangör: Musikföreningen Ställwerket och studieförbundet Studiefrämjandet.

Tuppetorpsfestivalen
1-3 juli i Sigfridstorp. Artister: Brättne Blues Band, Barbro Nilsson Band, X-Rays, Caroline Eriksson, Hottentotten Stompers, Skurvelua, Staffan Magnusson, Plant In A Bucket, Villande Skogen, fler artister kommer. Tider: ej kända i skrivande stund. Biljettpris: ej känt i skrivande stund. Arrangör: Tuppetorpsfestivalen.

Musikfest Brättne Brygga
8 juli, 15 juli, 29 juli och 5 augusti på Brättne Bruk. Två artister per kväll planeras. T.ex. spelar 40-årsjubilerande Södra Åkeriet den 5 augusti. Tider: ej kända i skrivande stund. Biljettpris: ej känt i skrivande stund. Arrangör: Musikfest Brättne Brygga

Rasputin på Bakgårdsfestivalen 2015. Foto: David Fryxelius.

Rasputin på Bakgårdsfestivalen 2015. Foto: David Fryxelius.

Bakgårdsfestivalen
30 juli. Årets bakgård är den bakom Arvika Konsthall (Storgatan 22) i Arvika centrum. Artister: Bokade artister släpps inom kort så håll ögonen öppna. Tider: ej kända i skrivande stund. Biljettpris: ej känt i skrivande stund. Arrangör: Thingshuset.

Tomas Ledin på Arvika Hamnfest 2015. Foto: David Fryxelius.

Tomas Ledin på Arvika Hamnfest 2015. Foto: David Fryxelius.

Arvika Hamnfest
4-6 augusti i Arvika hamn och Olssons brygga. Artister: The Hooters (US), Icona Pop, Miriam Bryant, Movitz, Sabina Ddumba, Den svenska björnstammen, Frans, Backyard Babies, Albin Myers, John Dahlbäck, Salvatore, Freddy Kalas, John Lindberg Trio, Death Team, Tjuva, Gain Eleven, Packmopedsturnén (Dregen, Love Antell, Roger Pontare, Elin Ruth, Göran Samuelsson). Fler artister är att vänta.

Biljetter: endagsbiljetter finns för ungdom, barn, pensionär och vuxen för torsdag, fredag och lördag. Tredagarsbiljetter finns för ungdom, barn, pensionär och vuxen. Det finns även tredagars VIP-biljetter med mat. För komplett prislista och övrig information se Arvika hamnfests hemsida. Biljetter kan även köpas direkt på Ticksters hemsida (sök efter Arvika Hamnfest). Spelschema: ej känt i skrivande stund. Arrangör: Olssons Brygga.

Då inte alla festivaler är klara med sina lineups så får jag nog anledning att fylla i artistlistorna här ovan efterhand som fler offentliggörs. Mycket nöje så här långt – vi ses i vimlet!

/David

Annonser

Om ArvikaMusik

Arvika är en stad och bygd full av musik...

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SENASTE INLÄGGEN

juni 2016
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkiv

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 000 andra följare

Support Local Music

Sök Arvikamusiker från Arvika på Soundcloud

Soundcloud
I love Arvika
Annonser
%d bloggare gillar detta: