Nationaldagsfirandet 2016 i Arvika

Flygfoto över Arvika. Foto: Arvika kommun.
Flygfoto över Arvika. Foto: Arvika kommun.

Nationaldagen firas allt mer flitigt runt om i Sverige. Så också i Arvika. I år finns det en hel del att ta del av för den som vill. För att sammanställa nationaldagsfirandet så har jag gjort det enkelt för mig och utgått från kommunens programsammanställning. Själv tänker jag, om bara vädret tillåter, bege mig till stadsparken och kanske en tur till Sågudden. Vi kanske ses?

/David

ARVIKA

Gitarrsolo med Maple Grove på Rock Im Stadspark. Foto: David Fryxelius.
Gitarrsolo med Maple Grove på Rock Im Stadspark. Foto: David Fryxelius.

12.00-22.00 Rock im Stadspark 
Musik- och kulturfestival i Stadsparken. Unga lokala band och artister på stadsparkens scen (Preliminärt program: 16:50 EERIE 17:15 Drömkamelen 18:00 Nephila 18:45 Maple Grove 19:30 The Infinity 20:15 Bowties). Gratis! Arrangör: Musikföreningen Ställwerket och studieförbundet Studiefrämjandet.

13.00 Samling på torget
Vi samlas på torget Arvika Stadsmusikkår spelar medan barnen får flaggor och ballonger. Internationella kulturinslag under ledning av Sven Englund.

13.30 Tåg mot Sågudden
Vi tågar med Stadsmusikkåren i spetsen ner till Sågudden för det traditionella Nationaldagsfirandet. Häst med vagn följer också med i tåget!

Nationaldagsfirande på Sågudden 2013. Foto: David Fryxelius.
Nationaldagsfirande på Sågudden 2013. Foto: David Fryxelius.

14.00-16.00 Familjefest på Sågudden
Kafé Nystuga har öppet från 11.00. Sång och musik för alla åldrar. Ta gärna med picknick. OBS! Ingen inträdesavgift! Medverkande: från Kommunala Musikskolan körerna Bubblorna och Humlorna samt en stråkorkester, från Musikhögskolan Ingesund kommer ”Ingesundsbandet”. Internationella kulturinslag fortsätter, kanske någon ytterligare överraskning!

Cirkaa 15.00 Medborgarceremoni 
Kommunfullmäktiges ordförande Lars-Ove Jansson hälsar nya medborgare i Arvika välkomna. Arrangör: Västra Värmlands Fornminnesförening/Arvika kommun

12.00-16.00 Korpens Tipspromenad 
För vuxna och barn. Startavgift 40:-/vuxen, 10:-/barn. Start och mål på Sågudden. Arrangör: Korpen Arvika-Eda.

18.00 Samling på Torget
Arvika Stadsmusikkår och Fanborgen ställer upp inför avtåg.

18.30 Kortege
Kortegen avtågar mot Trefaldighetskyrkan

19.00-20.00 Högtid i Trefaldighetskyrkan 
Musikkåren spelar Under blågul fana och fanborgen tågar in. Sten Fransson hälsar välkommen. Manskören Iris sjunger; En sommarafton av Adolf Fredrik Lindblad och ”Värmlandsvisan” av Axel Fryxell Arr: Einar Ralf. Högtidstal av Sten Fransson. Leve för flaggan. Musikkåren gör fanfarer. Manskören Iris sjunger Sverige av Wilhelm Stenhammar, Text: Verner von Heidenstam ur ”Ett folk” och Sveriges flagga av Hugo Alfvén, text: K.G. Ossiannilsson. Musikkåren spelar Vid Frösö kyrka av Wilhelm Pettersson-Berger i arrangemang av Anders Widestrand och Så skimrande var aldrig havet av Evert Taube i arrangemang av Stig Gustafsson. Alla sjunger Den blomstertid. Valter Fryxelius håller Korum. Alla sjunger nationalsången. Musikkåren spelar Vita springaren av Erik Berndalen. Fanborgen tågar ut.

Arvika Fordonsmuseum

11.00-18.00 premiär på ny utställning tema ”Saab genom tiderna” Konst och bilar i en Saabla blandning. Konstverk av Saabs legendariska illustratör Rony Lutz. Aktiviteter för barn, cafét är öppet. Vi grillar utomhus om vädret tillåter. Välkomna! Arrangör: Arvika Fordonsmuseum.

OTTEBOL 

11.00-14.00 Trädgårdsföreningens årliga Växtmarknad vid vackert belägna Ny kyrka. Växtförsäljning, café och lotteri. Alla hälsas välkomna! Arrangör: Jössebyggdens Trädgårdsförening.

STÖMNE 

Vi tänder grillen 17.00, har skattjakt för barnen och bjuder på kaffe och saft. Medtag egen grillmat och dryck. Välkomna! Arrangör: Stömne fritids- och bygdegårdsförening.

ÄLGÅ 

Nationaldagsfirande med samling vid Älgå kyrka 15.00. Vi tågar till hembygdsgården. Där håller församlingspräst Maria Carlsson nationaldagstalet. Anders Wikstrand med vänner musicerar och Arvika Yankee Car Club besöker oss. Vi sjunger nationalsången och Ack Värmeland… Servering av våfflor och klengås. Välkomna! Arrangör: Älgå Hembygdsförening.

GUNNARSKOG

KL 16.00 Bystugan Gårdsås, ”Sommarfest” på Nationaldagen. Sång och musik med Saga och Tilda, Linnea och Erik. Mats Lugne visar bilder. Kaffe/saft och jordgubbstårta. Välkomna! Arrangör: Gårdsås bystugeförening

MANGSKOG

Nationaldagsfirande på Hembygdsgården. Barnkören Nonstop, Mangskogs kyrkokör och Mangskogs spelmanslag underhåller. Nationaldagstal av Per-Olov Åstbom, kaffeservering. Välkomna! Arrangör: Mangskogs Hembygdsförening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.