Energipåfyllning med Drömkamelen

Känner ni som jag att livet snurrar på med de vardagliga rutinerna och att man någonstans liksom glömmer bort att landa och andas lite? De senaste veckorna har gått i ett och det har varit jobb, skjutsningar till fotbollsmatcher och det ena och det andra. Hjulen har snurrat på snabbt ett tag…

Men det har också varit annat. I förra veckan var jag på Ingesund och gjorde en intervju… det var kul och det kommer mer om det här på bloggen lite senare. I lördags var det energipåfyllning. Jag höll på att skippa alltihop då det under dagen blev en lång dag med fotbollscup i Norge. Kroppen ville nog helst vila… Men jag tog mig i kragen och tog mig ner till Wilmas då Drömkamelen skulle spela.

Drömkamelen på Wilmas. Foto: David Fryxelius.
Drömkamelen på Wilmas. Foto: David Fryxelius.

Drömkamelen består av Klas Årlig, Anders Kensby och Christoffer Tåström Mäntylä. Bandet är idag utspritt på sträckan mellan Karlstad och Oslo men har alla någon form av koppling till Arvika. Drömkamelen spelar en slags experimentell melodisk indie-pop-rock. Energin varierar från ganska svagt till hårt och intensivt. Bitvis är soundet, med trummorna i spetsen, riktigt hårt. Det är texter på svenska med en lite fundersam ton. T.ex. ur låten ”Luftslott”: ”Vi skjuter fram smärtan ett tag för att vila i varandra. Det finns ingen oro här. Porten är stängd. Vi räddar oss.” Poetiskt. Vi pratar lite innan spelningen och medlemmarna i Drömkamelen framhåller replokalen som bandets hjärta. Det är där det händer. Vissa av låtarna anar man har tillkommit i jammande stund. Låtar som förmodligen skulle kunna vara hur långa som helst för att man är inne i sitt jammande.

Jag är glad att jag tog mig ner till Wilmas. Det är lite av ett vattenhål. Och då tänker jag inte på att man kan beställa en bättre kall dryck om man vill. Nej jag tänker på det fina i att det finns ett ställe i stan som tar emot alla musikaliska genrer. Ett ställe som dessutom inte är så stort att det känns ödsligt de gånger det bara är 20 personer i publiken. Ett ställe som känns som hemma oavsett vad man har för bakgrund. Ett ställe man enkelt kan slinka in en liten stund eller stanna hela kvällen. Ett ställe där det inte känns ett dugg märkligt om någon langar fram sitt munspel och spelar med bandet när denne inte längre kan ”hålla sig”. Lite annorlunda men ändå inte ett dugg konstigt. Fint.

/David

Drömkamelen:
Klas Årlig – sång/gitarr
Anders Kensby – bas
Christoffer Tåström Mäntylä – trummor

Om spelningen:
Datum: 21 maj 2016
Plats: Wilmas Musik Pub
Längd: cirka 60 minuter
Publik: cirka 60 personer

Läs mer Drömkamelens Facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.