Arvikaband går bra utomlands

Wild Rooster på Arvika stadsfest 2015. Foto: David Fryxelius.
Wild Rooster på Arvika stadsfest 2015. Foto: David Fryxelius.

Det här är rätt fränt faktiskt. Arvikaband som, genom hårt arbete, numera går bra även utomlands. Och det är främst rockbanden, efter vad jag kan se, som slår sig fram. Enda undantaget jag funnit just nu är The Hebbe Sisters som befinner sig i Lugano… Det här inlägget blir knappast någon heltäckande bevakning men det är något av det jag har snappat upp under de senaste veckorna. Låt oss ta dem i bokstavsordning:

Enforcer verkar vara de allra flitigaste av Arvikabanden och har precis avslutat en intensiv turné. Eller som de själva skrev på sin Facebooksida i mars: ”6 months of touring, 108 shows in 30 countries and 31 states down!” Men de är inte färdiga med det. Fler datum är redan klara för i höst. Imponerande!

Gain Eleven har nu fått lite luft och spelar nu runt om i Sverige. I maj gör de återbesök i Berlin för spelning på rockklubben LIDO. Kanske kan finalen i Emergenza Festival i Göteborg i maj ge dem ytterligare skjuts med spelningar utomlands?

Vidar Solli i Gain Eleven. Foto: David Fryxelius.
Vidar Solli i Gain Eleven. Foto: David Fryxelius.

SYSTEMFEL, nu med en alldeles rykande färsk EP i ryggen, åker under april och maj på turné i Danmark, Tyskland, Belgien, Holland och Frankrike. Nu blir det crust för hela slanten!

Tribulation far kors och tvärs mellan allt möjligt just nu. Är det inte P3-nominering så är det spelningar i USA, Tyskland, Danmark, Tjeckien, Holland… Jag noterar att de ska spela i Las Vegas på festivalen Psycho med bland andra band så som Alice Cooper och Blue Öyster Cult. Riktigt kul!

Wild Rooster åker fram och tillbaka till Tyskland. Har jag räknat rätt har de varit där två gånger redan i år och ytterligare gig är på gång. Under 2015 var de i Tyskland, Schweiz, Frankrike och England.

Keep up the good work!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.