Maple Grove vinnare i distriktsfinalen

on
Gitarrsolo med Maple Grove på Rock Im Stadspark. Foto: David Fryxelius.
Gitarrsolo med Maple Grove på Rock Im Stadspark. Foto: David Fryxelius.

Igår kväll stod Arvikabandet Maple Grove på UNOs scen i Karlstad och deltog i distriktsfinalen av Livekarusellen / Danskarusellen. ”Motståndet” stod sju andra artister i område Värmland/Örebro för (bland annat Arvikabanden ”Nephilla” och ”Royal garden”).

Maple Grove spelar en tight medryckande rock och har sina musikaliska rötter i främst 1970-talet. Tydliga influenser är Led Zepplin, Deep Purple och Blue Öyster Cult. Jag tycker även man kan ana band så som t.ex. Black Sabbath. Mycket trevlig musik! I Arvika har vi tidigare kunnat höra dem på bland annat Wilmas, Rock Im Stadspark och Ritzivalen.

Igår kväll fick man på kort varsel låna in Hannes Liljedahl (från Gain Eleven) på trummor. Ordinarie uppsättning av Maple Grove består annars av Johan Tinfors (sång/gitarr), Gustav Kaspersen (sologitarr), Bennie René van Klaveren (bas),  Johan Larsson (orgel/keyboard) och Anthon Waerme (trummor).

Maple Grove på Rock Im Stadspark 2015. Foto: David Fryxelius.
Maple Grove på Rock Im Stadspark 2015. Foto: David Fryxelius.

I och med vinsten igår går Maple Grove vidare till riksfinalen lördagen den 21 maj på Nöjesfabriken i Karlstad. Där ställs de mot artister från hela Sverige. Bra jobbat grabbar – och lycka till i finalen!

Fram till dess så kan ni besöka Maple Groves Facebooksida för att se foton ovh videos (bland annat ett kort klipp från kvällen igår. Mer info om Livekarusellen finner du här.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.