Arvika Hamnfest släpper fler artister

on
Icona Pop till Arvika Hamnfest. Foto: Arvika Hamnfest.
Icona Pop till Arvika Hamnfest. Foto: Arvika Hamnfest.

Arvika Hamnfest släppte idag ytterligare ett gäng artister inför sommaren fest i hamnen. Och det blir pop, rock och dans.

Mest iögonfallande är väl att man lyckats boka super-electropop-duon Aino och Caroline i Icona Pop. Jag blir så där nästan löjligt glad över denna bokning trots att jag egentligen bara fastnat för deras två största hittar ”I love it” och ”All night”. Jag är helt säker på att hamnplanen den 5 augusti kommer att förvandlas till ett enda stort gungande dansgolv när Icona Pop släpper loss. Mycket lovande!

Rockveteranerna Backyard Babies från Nässjö återkommer efter drygt fem års frånvaro. Bandet bildades i slutet av 80-taet och har spelat på snart alla ställen som finns. Äntligen (!!) kommer de till Arvika Hamnfest. Mer rock, eller rockabilly, blir det med populära livebandet John Lindberg Trio. Jag har personligen inte sett dem live men av det jag hör på Spotify får mig att misstänka att Värmlands alla rockabillylovers finns i Arvika hamn torsdagen den 4 augusti.

Med Albin Myers, John Dahlbäck blir det dansmusik för hela slanten. De får sällskap av norska partyfenomenet Freddy Kalas som garanterat kör en ”Pinne för landet”. Om det vore möjligt misstänker jag att alla Arvikas tonåringar kommer vara på plats här. Ja, alla på mellanstadiet också…

Inom popsegmentet kommer även smått kontroversiella Death Team. Du har säker hört dem på radio med singlarna ”Fucking Bitches in The Hood” och ”Dolphin Style”. Det här kan bli hur som helst…

Jag skulle tro att det blir Movits, näst efter Icona Pop, som får hamnplanen att hoppa mest i sommar. Movits liknar inga andra, ena stunden jobbar man med barnkörer eller med till exempel andra artister såsom Timbuktu. Deras lekfulla och mycket fyndiga punk-rap-sound tror jag kommer att gå hem på bred front. Det här är en spelning jag gärna ser!

Summa summarum ser det nu ganska lovande ut inför hamnfesten. Det kommer några akter till (kanske några fler kvinnliga? Kanske några lokala akter?) men starten är mycket bra!

Sedan tidigare är The Hooters, Miriam Bryant och Packmopedsturnén klara för Arvika Hamnfest.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.