//
du läser...
Arvika konsertförening, Musikhögskolan Ingesund

Världspianist till Arvika

Olli Mustonen. Foto: Arvika konsertförening.

Olli Mustonen. Foto: Arvika konsertförening.

”Han ger allt vid varje framträdande. Han förkroppsligar en levande dröm om pianistik” skriver Sunday Times.

Jag kan inte själv jättemycket om soloartister inom klassisk musik. Jag känner ju till de där största drakarna såsom Yo-Yo Ma på cello och Itzhak Perlman på fiol… men där någonstans tar mitt kunnande slut. Därför höll det nästan på att gå mig förbi att Ingesund får celebert besök. Men tack och lov fanns det de som kunde hjälpa till att fylla i luckorna. Så här skriver Ernst Erlandson i Arvika konsertförening i ett mail till mig:

”Pianisten, kompositören och dirigenten Olli Mustonen har varit en flitig gäst vid de svenska symfoniorkestrarna genom åren men har inte lika ofta fått visa upp sin tekniska briljans och speciella personlighet ensam på scen i ett pianorecital. Men den 15 mars i Arvika får vi den unika chansen att höra honom i just en soloafton. Det är en världspianist av rang som gästar Musikhögskolan Ingesund.

Han kommer bjuda på musik av bland annat Prokofjev och Schumann, men också en sonat skriven av honom själv. Han är en högst erkänd kompositör med ett flertal pianokompositioner. Under dagtid på tisdagen kan man även följa hur Mustonen formar musiken under en masterclass med studenter från Musikhögskolan Ingesund.

Mustonen är ingen vanlig pianist. Han är en orkan. Att få lyssna Mustonen på konsert är mer än en musikalisk upplevelse. Man får följa en berättelse som från en annan värld, en tilldragelse som man bara kan tro på först när man hör det.”

Olli Mustonen föddes 1967 i Vantaa, Finland, och började ta pianolektioner redan som femåring. Han har uppträtt med flera internationella orkestrar och anses som en av de mest kända pianisterna i sin generation. Olli Mustonen har bland annat studerat för Rautavaara och 1987 vann han ett internationellt pris för unga konsertmusiker, vilket ledde till att han debuterade i Carnegie Hall i New York. Även hans skivinspelningar för Decca och RCA har uppmärksammats med flera pris.

Så alla läsare som vill frossa i klassisk musik får ni nu här en mycket bra anledning att på tisdag åka ut till musikhögskolan. Är ni sugna på att redan innan konserten lyssna in er på Olli Mustonen så finns hans musik på bland annat Spotify och Tidal (och kanske även på fler digitala plattformar). Mycket nöje!

/David

Annonser

Om ArvikaMusik

Arvika är en stad och bygd full av musik...

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SENASTE INLÄGGEN

mars 2016
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkiv

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 985 andra följare

Sök Arvikamusiker från Arvika på Soundcloud

Soundcloud
I love Arvika
Annonser
%d bloggare gillar detta: