Musikaliska klappar från Arvika

Solbergagymnasiets musikesteternas skivomslag till "Den första skivan".
Solbergagymnasiets musikesteternas skivomslag till ”Den första skivan”.

Julen står för dörren och även om inte någon vinter verkar vara i antågande ännu så är i alla fall julhandeln igång. Några vet jag redan är färdigshoppade. Andra har långa listor att beta av. En del vet faktiskt inte vad de ska ge bort… eller ens vad de ska önska sig. Så för er som är rådvilla eller som vill komplettera julens klappar kommer här tre musikaliska tips:

Musik! Ja, men visst, lokalproducerad så klart! Musik kan i viss mån köpas fysiskt på CD och vinyl och flera Arvikaband har också sådana till försäljning. Man kan även fynda i skivbackarna t.ex. hos Erikshjälpen och Retro.

Många musiker har även tagit möjligheten att ge ut sin  musik digitalt för IOS och Android. Här några exempel: Broken Door, Deathtrap, Enforcer, Fred White, Free as rain, Gain Eleven, Lancer, môra-Per, Musikhögskolan Ingemund, Solbergaskolans musikesteter, T-Bear & The Dukes Of Rytm, Top Cats, Tribulation… och många fler! Det finns musik för alla smaker!

Merchandise, eller kläder och prylar om man så vill, finns också för den som vill vara fin. Vanligast är t-shirts och kepsar. Men de brukar i princip bara säljas på spelningar och via musikernas hemsidor. Men just nu finns faktiskt en möjlighet att köpa en del på Be True Clothing vid torget i Arvika. I skrivande stund säljs merchandise till Deathtrap, Gain Eleven, môra-Per, Soul Salvation, Systemfel och Top Cats.

Konsert! Personligen tycker jag att musik i nästan alla lägen är bäst live. Varför inte ge bort en musikupplevelse?! Kanske en operabiljett till Palladium? Eller kanske en av de återstående julkonserterna med efterföljande middag? Eller en biljett till någon av nästa års alla musikfestivaler?

Hoppas något kan passa!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.