RIX-FM festival i Arvika

RIX-FM festival poster. Foto: RIX-FM festival 2014.
RIX-FM festival poster. Foto: RIX-FM festival 2014.

Idag är det dags för radiostationen RIX-FMs musikfestival i Arvika. Festivalen är en framgångsrik PR-turné med 10 stopp denna sommar där hamnen i Arvika är ett utav dem. Artisterna som kommer att uppträda i Arvika är Ulf Nilsson, Robin Stjernberg, Amanda Fondell, John De Sohn, Albin och Eric Saade.

Det är fri entré för alla under hela dagen, ingen biljett behövs och ingen åldersgräns finns heller. Bara att dyka med andra ord. Festivalens konserter från scenen börjar kl 19.00 men redan kl 13.00 öppnar själva festivalområdet att besöka.

Det finns ingen känd spelordning för kvällen men då den totala speltiden är beräknad till cirka två timmar spelar det kanske inte så jättestor roll. Det blir förmodligen ett ganska högt tempo för att hinna med alla de sex artisterna.

Av egen erfarenhet vet jag att denna typ av konserter är lite svåra att bedöma säkerheten kring. Det kan bli lugnt och städat men det kan också bli ett fasligt tryck för de barn som vill stå längst fram vid scenstaketet. Till er som är föräldrar och har tänkt ta med barnen ikväll har jag tre tips. Ett är att vara i närheten av sitt barn hela tiden. Det andra är att förse sitt barn med hörselskydd då det är stark ljudvolym. Slutligen är det en god idé att inte på förhand lova några autografer till barnet, det är inte alltid så lätt att faktiskt få tag i en.

Efter festivalen blir det ”efterfest” för de ”något äldre” på Olssons brygga. Bandet Farbror Fläsk står då redo att underhålla. Have fun!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.