Sköna maj välkommen…

Det är knappt att den kända sången hunnit sjungas klart innan maj månad är över. Den här tiden på året är det liiite för mycket igång samtidigt. Ni vet säkert hur det är. Här på bloggen har det dock varit nästan öde trots att så mycket hänt. Det har dock inte saknats idéer. Tid däremot – det har det varit ont om. Så istället för att lägga in ”gamla” nyheter så kommer här en kort sammanfattning av några få saker som hänt sedan sist.

Soundcheck på Sandgrundsudden med Fredrik Toremark från Arvika. Foto: David Fryxelius.
Soundcheck på Sandgrundsudden med Fredrik Toremark från Arvika. Foto: David Fryxelius.

Minneskonserten för Björn J:son Lindh inte bara fyllde utan verkligen packade Trefaldighetskyrkan full av åhörare. De flesta fick sitta, många stod upp och tyvärr fick även en del åhörare vända i dörren då det inte var möjligt att delta alls. Personligen var jag inte där men de vänner som tog sig dit rapporterade om en otroligt vacker och stämningsfull konsert. Fint på så många olika sätt.

Gain Elevens medverkan i Emergenza Festival ledde till två spelningar i Berlin under maj månad. Riktigt kul! Nu ryktas det om att det kanske kan bli ytterligare en spelning i Tyskland innan det är dags för grabbarna att den 27 juni spela på Arvika Stadsfest.

Svensktoppen nästa tuffar vidare och nu är vi framme vid finalen på Sandgrundsudden. Malini från Brunskog och Simon Karlsson Band finns med bland de tävlande. På torsdag är det dags. Klockan 18.30 öppnar området och kl 19.00 startar konserten (gratis inträde).

På tal om Sandgrundsudden så arbetade jag som scenchef där i lördags när Svenska kyrkan arrangerade en insamlingskonsert för det internationella arbetet. Den som fick äran att värma upp publiken var ingen mindre än Arvikasonen Fredrik Toremark. Fredrik strålade ikapp med solen denna dag och hans fina gitarrspel, på både el och akustisk gitarr, var det många som kommenterade efteråt.

Framåt kan man nämna att det planeras och bokas för fullt inför sommarens alla musikfestivaler. Arvika Hamnfest, HamnfestivalenBakgårdsfestivalen, Tuppetorpsfestivalen, Musikfest Brättne Brygga har alla gjort klart med fler artister. Dessutom har Rix-FM festival och Rock Im Stadspark (f.d. Viksholmsfestivalen) kommit till. Och då har vi inte gått in på vad som händer i alla musikcaféer, kyrkor, hembygdsgårdar, församlingshem…

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.