Föreningen Creative bildad och igång

on

För en månad sedan ungefär skrev all länets media (och en hel del andra också) om att Arvikafestivalen kan komma att vara tillbaka i Arvika nästa år. Det kom från ingenstans och blev direkt en snackis för alla som arbetat och/eller arbetar med musik i Arvika. Vad? När? Hur? Och framförallt vilka? Ingen av de ”gamla rävarna” visste något alls. Kändes konstigt.

Men nu är föreningen Creative bildad (28 april 2014)*. Man har haft sina första möten och arbetet med att skapa en fest redan nästa sommar. Läser man på den helt nya hemsidan finns lite att läsa.

Man vill främja musik och festivalintresse för unga och gamla i Arvika. Man vill återskapa det musik- och kulturliv som man tycker att Arvika delvis förlorat. Man vill att föreningen ska arrangera olika arrangemang. Föreningens huvudsakliga syfte är att återskapa festivalmöjligheterna i Arvika igen. På lång sikt önskar man arrangera en festival varje år i Arvika för att främja orten som samhälle, driva och inspirera de unga och även för att människor ska kunna återvända till Arvika på festival som de tidigare gjort. Och till sist men inte minst för att kunna bevara det musikarv som funnits i så många år.

Mycket återstår för den unga föreningen att ta tag i. Massor ska planeras, kontakter ska knytas, kommun och företagare ska mötas, program ska drömmas och bokas, funktionärer ska rekryteras… massor. Men att det nu finns en förening på plats pekar ändå på att det också kan bli en musikfest. Heja Creative – var kreativa!

/David

* Lite skojigt är det ju att föreningens namn (medvetet eller omedvetet) är inspirerat av Galxen Creative Feminism (projektledarutbildning) och/eller Galxaxen Creative (projektledarutbildning).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.