Nationaldagen 2014 i Arvika

Att svenskarna inte är jätteduktiga på att fira sin nationaldag är ju inte direkt någon hemlighet (och undertecknad är inget undantag). Varför det är så tänker inte jag försöka mig på att förklara. Nej idag fokuserar jag på vad som faktiskt händer på nationaldagen i Arvika ur ett musikperspektiv (det finns alltså mer program än det jag tar upp här nedan).

12.00 Rock Im Stadspark
Viksholmsfestivalen byter i år namn till ”Rock Im Stadspark”. Det är lite oklart varför man valt att göra på detta vis. I stadsparken blir det hur som helst underhållning av band från Arvika från kl 12.00 till kl 22.00. En första uppgift sa att festivalen skulle pågå hela vägen fram till kl 24.00, men så är inte fallet. Sluttid är kl 22.00. En spelordning jag sett ser ut så här:

Rock Im Stadspark
Rock Im Stadspark

12.45 The Infinity + Styrelselsen för Central show 2014
13.30 Yumizu
14.15 RJ and the Cityboys
15.00 Khadavra
15.45 The Boström teaparty
16.30 Iron Fist
17.15 Khaibit
18.00 DeathTrap
18.45 Mudstain
19.30 Systemfel
20.15 RPS
21.00 Klara, Elin, Esther
21.30 Winter of June

14.00 Nationaldagsfirande i Mangskog
På Mangskogs hembygdsgård blir det nationaldagsfirande. I firandet deltar Non-Stop-körerna, kyrkokören och spelmän.

14.00-16.00 Familjefest på Sågudden
Sång och musik för alla åldrar med bl.a. elever från Arvika kommunala musikskola. Ta gärna med picknick. Cirka kl 15.00 blir det medborgarceremoni där Kommunfullmäktiges ordförande Sten Fransson hälsar nya medborgare välkomna.

15.00 Älgå hembygdsgård
Samling vid Älgå kyrka. Gemensamt tåg till hembygdsgården. Solveig och Bengt Hammarström samt Katarina Andersson musicerar på fiol. Yankee Car gästar hembygdsgården med några av sina bilar. Nationaldagstal av föreningens ordförande. Musikunderhållning av spelemän som spelar nyckelharpa.

19.00 Nationaldagsfirande i Trefaldighetskyrkan
I trefaldighetskyrkan blir det traditionsenligt nationaldagsfirande. I firandet deltar Stadsmusikkåren, Hebbe Sisters, Iriskören. Korum Klas Nilsson, högtidstal Gunnel Widin. Firandet startar redan kl 18.00 på torget där Arvika Stadsmusikkår med drillflickor underhåller och fanborgen ställs upp. Kl 18.30 blir det kortege med fanborg, Arvika Stadsmusikkår, drillflickor och allmänhet går från torget till Trefaldighetskyrkan.

22.00 The Boomers och XY
Så, om inte dagen erbjudit nog med musik i Arvika så kommer det ett par sista chanser på kvällskvisten. På Wilmas Musik Pub kommer The Boomers att spela. Tiden jag har hört talas om är kl 22.00, men den är bara hörsägen. På Olssons Brygga kommer XY att spela. Även här är tiden osäker.

Ha en riktigt trevlig nationaldag allihop!

/David

 

Wikipedia om Sveriges nationaldag
”Sveriges nationaldag, tidigare svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är en helgdag i Sverige. Slumpen har gjort att nationaldagen firas dels till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 – Sverige blev ett självständigt land – och 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974 års regeringsform). Händelserna har samma datum: 6 juni. Tidigare firades 6 juni enbart som ”svenska flaggans dag” och det var först 1983 som dagen även fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen en salutdag, och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag.” Läs hela artikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.