Glad midsommar!

on
David Engström. Foto: David Fryxelius.
David Engström. Foto: David Fryxelius.

Midsommarafton i Arvika betyder, som på så många andra orter, dans kring midsommarstången,  lekar och mat och dryck! Så även i år! Här firar vi Sverige och framförallt den svenska sommaren i varenda buske! Efter en snabb genomgång av utbudet kan jag konstatera att det finns massor att välja på runt om i kommunen för den som inte enbart vill vara hemma.

Ur ett musikperspektiv vill jag tipsa lite extra om David Engström och Marja i Myroms konsert på Björknäs som jag tror kommer att bli jättebra! I Gunnarskog blir det som avslutning av dagen ”Musik i midsommarnatt” med kör och många musiker.

BJÖRKNÄS
14.00 Midsommarstången kläs. 15.00 Midsommarstången reses, dansen startar. Barnaktiviteter med tävlingar, tipspromenad, ansiktsmålning på barnen mm. Servering. 18.00 konsert med David Engström och Marja i Myrom som målar en tavla i anslutning till musiken.

SÅGUDDEN
14.00 Tombola, varmkorv, lotteri för barnen. 15.00 midsommarstången reses, folkdans, danslekar med Jessica Greenberg, spelmän, Bosse Lehresjön, musikunderhållning. Entré 20 från 15 år. Kafé Nystuga öppet 11.00-17.00.

STAVNÄS HEMBYGDSGÅRD
14.00 Dans och lekar med Hans Karlsson och spelmän. Ponnyridning, servering, lotterier. Entré vuxna 20 kr.

SANDVIKENGÅRDEN, EDANDE
14.30 Heldag för familjen med ett gediget program av lekar, dans, musik, konsert och midsommarnattsmässa. Programmet avslutas vid midnatt. Kaffeservering öppen 15.00-19.00.

GUNNARSKOGS HEMBYGDSGÅRD
17.00 Dans kring midsommarstången. 18.15 Musik av Veronica och Angelica Arvidsson. 19.00 Gunnar Edman spelar dragspel. Under dagen: Servering, tombola, gammaldags lekar, tipspromenad. 20.00-22.30 Dans till duon EU. 22.30 Kyrkmarsch. 23.00 Musik i midsommarkväll i Gunnarskogs kyrka; Midsommarkören, spelmän, musiker och solister.

MANGSKOGS HEMBYGDSGÅRD
17.00 Sång, dans, tipspromenad, servering, lotteri, allsång, pub, dans, DJ. Entré 100 kr.

Önskar er alla slutligen en glad midsommar! Ta vara på varandra!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.