Dags att boka in sommarens festivaler i Arvika!

Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.
Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.

Sommarens program börjar så smått ta form. Och förutom alla (vilka är ganska många) de ”enstaka” konserttillfällen, trivselkvällar i stadsparken mm blir det inte mindre än sex (!!) musikfester/festivaler i Arvika under loppet av bara sex veckor. Även om inte allt program är spikat och/eller presenterat kan ni redan nu boka in de nedanstående datumen. Så, håll i er nu!

Rigmor Gustafsson. Foto: David Fryxelius.
Rigmor Gustafsson på Arvika stadsfest. Foto: David Fryxelius.

14 juni – Hamnfestivalen
Kultur- och musikfesten ”Hamnfestivalen” går traditionsenligt av stapeln i mitten av juni. Det blir kulturella möten, mat och musik. I skrivande stund är inga artister presenterade.

27-29 juni – Tuppetorpsfestivalen
Tuppetorpsfestivalen är en doldis i kommunens musikliv. I Sigfridstorp (Glaskogen) kommer det under två dagar följande band spela: Brättne Blues Band, Kalles Kapell, Vegard Iversen (N), First Train m John Henry Haraldsen, Blues Supply. Denna lineup kommer med allra största sannolikhet utökas.

27-29 juni – Arvika stadsfest
Kommunen har nu gjort Arvika stadsfest till en tradition när man för fjärde året i rad bjuder in till fest på torget i Arvika. Precis om tidigare år är det fritt inträde. Lite synd att det krockar med Tuppetorpsfestivalen. Artister som hittills presenterats är: The Boppers, Star Boys, Môra Per, Front Line, Anders Wihks Trio, Gain Eleven, Arvika stråkorkester, Wemlandsensemblen, Nilsson & Fôlk.

Sven-Ingvars på Arvika Hamnfest. Foto: David Fryxelius.
Sven-Ingvars på Arvika Hamnfest. Foto: David Fryxelius.

4-5 juli – Musikfestival Brättne Brygga
I Brättne blir det musikfest i dagarna två. En förfrågan gick ut under våren till intresserade musiker och hittills är följande musiker/band klara: Brättne Blues Band & Lotta Delebrant, Caroline Eriksson, Dankos Hat, First Train Roots, Hellinger-Shalan m Mario o Kumait, Imse, Jimmy Nordin, Kenneth Torstensson, Lonesome Pickers, Martin Tode & Micke Röhstö, Nordlöf & Törnblad, Peter Noresson, Too Late, Yesterday. Det är fullt möjligt att det tillkommer fler artister. 

11-12 juli – Bakgårdsfestivalen
Föreningen ”Thingshuset” följer upp förra årets succé och arbetar för fullt med årets program till Bakgårdsfestivalen. Än så länge har inga artister presenterats. Håll utkik framöver! (EDIT: Här hade jag slarvat, det fanns visst klara artister. Tack Peter Olsson! Följande är bokade: Delorian, Moon Magic, Kine Hjeldnes, Magdalena, Revyn).

31 juli – 2 augusti – Arvika hamnfest
Arvika Hamnfest fyller i år 10 år. Detta firar man bland annat genom att ha bokat Takida, Agnes, Hoffmaestro, Bo Kaspers Orkester, Top Cats, Style Of Eye, Adrian Lux, DJ Broiler (N), Sean Banan, Electric Banana Band, John Lindberg Trio, Wild Rooster. Fler artister är att vänta.

Sedan finns det en joker som jag inte vet var det blivit av – Viksholsfestivalen (som lite beroende på hur man räknar är Arvikas äldsta). Blir den av? Blir det i början eller slutet av sommaren? Vem arrangerar i så fall? Vi får de. (EDIT: Viksholsfestivalen byter i år namn till ”Rock Im Stadspark” och arrangeras 6 juni kl 12.00-22.00 i Arvika stadspark).

Så, oavsett vilken musikstil och vilka artister som lockar dig mest är jag ganska säker på att du kommer hitta musik i Arvika att ta del av – mycket nöje!

/David

En kommentar Lägg till

  1. josef loberg skriver:

    Viksholmsfestivalen förvandlas i år till Rock Im Stadsparken. Så vitt jag vet i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.