Popkollo för tjejer i Arvika

Trumstockar. Foto: David Fryxelius.
Trumstockar. Foto: David Fryxelius.

Japp, nu är det dags för popkollo för unga tjejer i Arvika. Det är den ideella föreningen Equalize Music som står bakom detta. Equalize Music består av studenter från musikhögskolan Ingesund samt aktiva musiklärare i Arvika. Anledningen till föreningen startades var att man tycker musikbranschen är en väldigt ojämställd bransch. Initiativtagarna ville göra något handfast och konkret för att påverka detta. Media ger ofta kvinnor enbart rollen som sångerskor vilket medför att kvinnliga instrumentalister försvinner. Vad detta kan bero på kan man naturligtvis spekulera i, men det får bli ett helt annat inlägg. Popkollot i Arvika syftar till att hjälpa tjejer till att ta ”första steget” in i replokalen, något som kanske inte alltid är så självklart då kvinnliga förebilder saknas.

Elgitarr. Foto: David Fryxelius.
Elgitarr. Foto: David Fryxelius.

På kollot får tjejer i åldrarna 12-16 komma till en kreativ miljö där de under fyra dagar får lära sig lite grunder på gitarr, bas, piano och trummor samt sjunga, och hela kollot avslutas med en konsert för familj och vänner. Kollot hålls dagtid på Arvika kommunala musikskola. Kollot äger rum 30 oktober till 2 november.

Enligt initiativtagarna behövs inga förkunskaper. Har man ett genuint musikintresse och tycker det verkar spännande att få spela ett instrument så skall man absolut ta kontakt med arrangörerna! Mer info på Popkollos hemsida. Maila infoequalizemusic@gmail.com för frågor! Men det brådskar en aning – den 11 oktober är sista anmälningsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.