Som ett djupt andetag

Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.
Bild från av sommarens lyckade trivselkvällar i stadsparken. Återkommer dessa under 2014 tro? Foto: David Fryxelius.

Idag är nog en av de dagar som är både mest spända och mest avslappnade. I veckan som kommer startar skolorna igen och med dem alla föreningsaktiviteter. Inte sällan i form av musikaliska aktiviteter. I arrangemangskalendern märks det tydligt då två olika känslor avlöser varandra: sommarfinal och höstupptakt. Samtidigt vill många ta det lugnt och njuta de sista timmarna av gemensam ledighet. Som ett slags djupt andetag innan man hoppar i sjön…

Sommaren är ju i och för sig inte slut bara för att skolan startar. Värmen (kanske inte just idag) och ljuset finns ju kvar. Många härliga konserter står även på schemat. Det blir jazz på Brättne brygga och både Melody Club och E-Type gästar Olssons brygga. Ikväll blir det t.ex. ”Musik i sommarkväll” i Mikaelikyrkan med bl.a. Pastellerna och Kerstin Andeby.

Hösten bjuder dock på återkommande rutiner, diverse upptakter, konsertplaneringar och mycket mycket mer. Något som jag tror många föräldrar både längtar efter och bävar inför. Kommer familjepusslet att gå ihop även denna termin eller måste här kompromissas? Bland många av de yngsta, som anmält intresse för att få börja spela ett instrument på musikskolan, finns det en spänd förväntan. Det går ibland nästan att ta på den. ”Blir det gitarr?”, Blir det fiol?”, ”Blir det trumset?”, ”Blir det… Snart får vi se.

kalender
Har du information till kalendern? Dela vettja!

Så, några riktigt intensiva veckor väntar oss. Till dess får gärna sommaren stanna kvar. Och sedan, hej hösten – nu kör vi!

PS. Har du arrangemang till kalendern? Dela dem gärna på Facebooksidan och/eller skicka in dem hit till bloggen så läggs de in! DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.