Fler artister till Arvika hamnfest

hemsida_2”Arvika Hamnfest släpper Eric Saade, Mash Up International, Bara på Låtsas, Speedjunkies, Gul Front, Freddie DeVille feat. Zimny, Johan Hagen, Fountain Guard samt Götz Kalas.

Arvika Hamnfest tillsammans med Studiefrämjandet släpper nya akter till Nemis(scen 2) & Great(scen 3). Under lördagen från kl 12.00 är det familjedag med Eric Saade på stora scen, hemvändartält och meet and greet, gymnastikpass med Smurfan, Homer & Bart Simpson, Byggare Bob & Wilma.”

Ja, så står det idag på Arvika Hamnfests hemsida. I och med det verkar programmet vara klart för festen! Jag tycker, på det hela taget, att Fredrick Berntsson mfl lyckats få till en stor bredd inom pop, rock, dans och hiphop.

Detta bandsläpp toppas av Eric Saade. Just Saade behöver väl kanske ingen vidare presentation då han är känd från både TV och radio. Förmodligen inte Gul Front och Götz kalas heller då de spelat av och till under hela sommaren på just Olssons brygga. Men, det finns andra artister som är intressanta att lyssna in sig lite på.

Jag fokuserar, som sagt, hellre på exempelvis DJ-trion Mash Up International från Uppsala med sina singlar ”Animal” och ”Monster” och skivan ”Lava Cabeza EP”. Dessa, lite spretiga, DJs kan nog få publiken i hamnen att vilja dansa, dansa, dansa…

Blir det inget dansinferno när Mash Up International spelar så får publiken en ny chans när arvikabördiga DJn Johan Hagen ställer upp sina skivspelare. Jag tror Johan kommer höja temperaturen. Är du nyfiken på Johans mixar kan du lyssna på dem i direkt SoundCloud.

De få, om ens några, som suttit ner under de två tidigare akterna här ovan kommer troligtvis få duktigt svårt att sitta still när Freddie DeVille feat. Zimny går lös på sommarkvällen med publiken. Det här är ett spännande upplägg med DJs, slagverk, saxofon och gitarr. Jag vet inte om de kommer ”allihop” eller om det bara är ”delar” av gänget. Oavsett kommer det att bli grymt! Se videon här nedan!

Speedjunkies. Foto: David Fryxelius.
Speedjunkies spelandes på Ritz tidigare i år. Foto: David Fryxelius.

Mer lokal representation blir det i och med att rockabillybandet Speedjunkies bokats. Speedjunkies, som jag tidigare i år sett på Ritz, kan jag på förhand lova kommer att ge er 100% brylkrämsglänsande rockabilly! Eller vad tror ni själva? Lyssna på dem direkt på SoundCloud.

Rockbandet Fountain guard är för mig en helt ny bekantskap. De levererar en lite melankolisk rock med akustiska inslag samtidigt som jag tycker mig höra många andra influenser. Lite Soundgarden, lite Pearl Jam… kanske. Det här kan bli en spännande spelning.

För egen del tycker jag åttamannabandet Bara på låtsas är kanske den roligaste bandbokningen. Det svängiga pop- & soulbandet som rappar på svenska är av och till grymt ösiga. Vad tror ni själva? Kan detta stockholmsbandet få hamnplanen att dansa och hoppa? Se viden här nedan.

Ja, jag tror att detta var nyheterna i korthet. Sedan tidigare är följande artister bokade för Arvika Hamnfest 2013: Alphaville (D), First Aid Kit, Stiftelsen, Sven-Ingvars, Nause, Ansiktet, Petter, Petra Marklund, De Vet Du, Norlie & KKV, Môra Per, Maryland, Gain Eleven. Alla nyheter, tider, priser mm finner du på hemsidan.

Just det ja, jag har lagt till lite mer musik i Spotifylistan – bara att lyssna och njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.