Gotisk show till Arvika

På lördag 26 november kommer den gotiska rockföreställningen ”Aurora: The Weight of a Shadow” till Arvika och Ritz. Med musik, animerade filmsekvenser och lite teater integrerat.

Bakom föreställningen står Stockholmsbandet Nocean och bygger på deras tredje album ”Aurora: The Weight of a Shadow”. Albumet är ett konceptalbum i gotisk stil och med en fiktiv berättelse om sorg. Musiken är modern metal med filmiska/symfoniska och progressiva inslag.

Nocean
Nocean

En animerad filmberättelse integreras med musiken i liveshowen som hittills spelats på tio svenska teaterscener med flera utsålda tillfällen. Föreställningen har bland annat spelats på Hudiksvalls teater, Sundsvalls teater och Nyköpings teater. I år blir det ytterligare datum och Arvika står alltså på tur den 26 november.

”Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt – så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener runtom i landet. Hårdrock brukar inte spelas för sittande publik, men vi vill göra så”.

Hanna Olsson, sångerska i Nocean.

Mer om föreställningen kan du se i videoklippet här nedan. Föreställningen spelas kl 19:30. Biljetter till föreställningen säljs via Tickster eller i dörren på plats med Swish.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.