En vecka kvar till Arvika hamnfest 2022

En av årets mest efterlängtade arrangemang är nu bara en knapp vecka bort. Arvika hamnfest har, likt många andra arrangemang, fått pausa på grund av pandemin. Men nu är det dags! Och det allra mesta är sig likt. Nöje och musik i Arvikas hamn i dagarna tre! Några artister är nog välkända för de flesta, andra är stjärnskott som är på uppgång nu. Allt i en mix som ska tilltala de flesta.

Publik på Molly Sandéns konsert på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.
Publik på Molly Sandéns konsert på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.

Här nedan kommer korta presentationer (delvis lånat av Arvika hamnfest) av artisterna som du har att vänta dig på årets Arvika hamnfest.

Adaam, torsdag
Unga stjärnskottet och rapparen ADAAM från Märsta i Stockholm släppte sin första låt “Trap$tar” år 2018 – redan vid 16 års ålder. Kort därefter släppte han hitlåten “Wave” som satte hans namn på den svenska hiphopkartan. ADAAM har sedan dess släppt flera succélåtar såsom “Konst från betong”, “Hey Chica”, “A.D.A.M”, gästat rapparen Einárs debutalbum “Hiphop” och släppt ett mixtape med kollegorna i GRIND GANG MUSIC. I maj 2021 släppte ADAAM sitt debutalbum “TOPBOY” där samtliga låtar hamnade på Spotifys Topp 100-lista i Sverige. Han kliver in i 2022 med tre låtar på Spotifys Topp 50-lista i Sverige och ett purfärskt album som släpptes i februari.

Bolaget, lördag
På bara två år har Bolaget från Falun positionerat sig som ett av Sveriges mest populära band – både på scenen och på Spotify. Karriären startade som en raket när de fyra gamla kompisarna satt på en förfest och skrev en låt om deras favoritöl – Fem komma tvåan. Låten var inspelad på under ett dygn och resulterade i miljontals streams och fulla hus på nattklubbar över hela landet. Sedan dess har Bolaget serverat hits på löpande band. Exempelvis de guld- och platinasäljande singlarna “Dum”, “Fingarna i halsen” och “Afterwork”. Över 70 miljoner streams och en pandemi senare är Bolaget redo att återvända till scenen.

Children Of The Sün, fredag
Med inspiration från Janis Joplin, Rival Sons och Hozier blandar Children of the Sün klassisk bekymmerslös rockmusik med jordnära och folkliga toner från Värmlands djupa skogar. Bandets debutalbum Flowers (2019) togs emot väl av publiken och den fysiska skivan sålde slut på bara några månader. Albumets första singel ”Her Game” tog sig in på listan “Årets 30 bästa hårdrockslåtar” i Aftonbladet. 18 mars i år kom uppföljaren ”Roots” som bland annat har uppmärksammats i Rolling Stone Magazine.

Children Of The Sün. Foto: Erik Hansen.
Children Of The Sün. Foto: Erik Hansen.

Daniela Rathana, fredag
Med två Grammisnomineringar i bagaget inledde stjärnskottet Daniela Rathana sommaren med klubbiga singeln ”Havanna” den 2 juli. Den 24 september släpps hennes debutalbum ”Rathana Club”. Under de senaste åren har hon delat scen med artister som Oskar Linnros, Zara Larsson, Seinabo Sey och Kent. I början av 2020 tog Daniela Rathana klivet ut i rampljuset som soloartist och nu ligger framtiden för hennes fötter.

De Vet Du, fredag
De Vet Du har sedan sitt genombrott varit en av landets absolut hetaste liveakter. Gruppen har år efter år levererat hits och håller sig ständigt aktuella med sina humoristiska och upplyftande låtar och musikvideos. De tillhör den sällsynta skaran artister i Sverige som har fler än 200 miljoner lyssningar på Spotify och fler än 100 miljoner visningar på Youtube. Efter att ha sålt ut nattklubbar, festivaler och egna konserter gjorde bandet en bejublad spelning på ett slutsålt Berns i Stockholm, februari 2020. En show som hintade om vad som är på gång framåt…

Gul Front, lördag
Gul Front är ett partyband som startade 2009 av Mike och Daniel. Love och Dejo anslöt lite senare. After ski på vintern och After Beach på sommaren – runt om i Skandinavien. På lördag är de i Arvika och kör två set på scenen ”Bryggan”.

Götz Kalas, torsdag
Götz Kalas, eller Lena Carlsson och Peter Götz som de egentligen heter är duon som har lång erfarenhet av musik- och underhållningsbranschen med arrangemang från afterski/afterbeach till firmafester, julshower, festivaler, barnunderhållning, allsångskvällar, pub- och nattklubbsspelningar. Götz Kalas är ett välkänt programinslag – inte minst på Olssons bryggas sommarprogram!

Haaks, fredag
Haaks är ett populärt underhållningsband med över smått otroliga 4500 spelningar i bagaget. Bandet passar lika bra på den lilla firmafesten som på det stora företagseventet, kickoffen, nattklubben eller privatfesten. De levererar mingel, allsång, middagsunderhållning eller en show. Bandet sänder regelbundet live på Facebook.

Magnus Uggla, torsdag
Magnus Uggla slog igenom redan 1977 med ”Varning på stan” och sedan dess har Magnus fortsatt att provocera svenska folket med sina satiriska sångtexter. Han är som pop- och rocksångare, låtskrivare, revyartist och skådespelare en av Sveriges mest folkkära artister. Magnus Uggla är också Sveriges bäst säljande artist. I höstas släppte han sitt sjuttonde album ”Innan filmen tagit slut…” med singeln ”Gör mig till din man.”

Myra Granberg, torsdag
Supertalangen Myra Granberg släppte sitt debutalbum ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA den 10 september – en tiospårig sammanfattning av Myras förflutna som handlar om att ta sig ut på andra sidan. Nu åker hon på turné med start i Oslo och därefter vidare till flera svenska städer. ”Att få börja sin artistkarriär under vingarna på pandemin har varit så otroligt märkligt. Men att nu äntligen få möta publiken med ett nysläppt debutalbum i ryggen är som att vara 6 år gammal och äntligen få öppna presenter på julafton. Jag kan inte med ord beskriva hur exalterad jag är över att få dansa och skriksjunga bort den här perioden i våra liv med hela Sveriges utsvultna musikälskare”, säger Myra Granberg.

Norlie & KKV, fredag
Den ikoniska duon Norlie & KKV slog igenom för snart tio år sedan med bland annat låtarna ”När jag går ner”, ”Tröjan du hatar” och ”Där jag hänger min hatt”. Sedan dess har de fortsatt leverera några av våra största hits i modern tid. De har nominerats till otaliga priser, stått på de största scenerna och är en solklar publikfavorit. Deras personliga texter blandat med starka refränger har genererat över 300 miljoner streams.

Norlie & KKV på Arvika Hamnfest 2015. Foto: David Fryxelius.
Norlie & KKV på Arvika Hamnfest 2015. Foto: David Fryxelius.

Smith & Thell, lördag
Under 2020 prisades duon med en Grammis i kategorin ”Årets kompositör” och de har gett oss en lång rad hits, bland andra ”Forgive Me Friend”, ”Hotel Walls”, ”Goliath” och ”Year of the Young”. Mary Jane Smith och Victor Thell träffades i sin hemstad Helsingborg och inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat sitt unika country-influerade popsound. I början av året släppte de sitt andra album ”Pixie’s Parasol” och mer ny musik väntas inom kort.

Swedish Rock Tour, torsdag
Swedish Rock Tour är en samling av Sveriges bästa rockartister. Med namn som Nanne Grönvall som alltid älskat rock, Mikkey Dee på trummor som har en kort ledighet från Scorpions världsturné, Martin Westerlund från Lillasyster, Mats Levén som turnerat med Yngve Malmsten, Mia Karlsson som har ett förslutet som frontfigur i Crucified Barbara och Gunnar Jaunupe känd från Snowstorm. Dessa kommer tillsammans ge oss årets bästa rockshow.

The Ark, fredag
Har man en gång sjungit ”Calleth You, Cometh I” gäller det att leva upp till det löftet. Länge såg det ut som det inte skulle hända. Det är många som under de senaste åren önskat att The Ark ska samla ihop trupperna på nytt. Särskilt som sextetten lämnade ett tomrum efter sig som ingen har lyckats fylla. Deras uttryck var lika lätt att känna igen som det visade sig svårt att duplicera. The Ark var alltid lite mer färgstarka, teatraliska, oblyga och vidsynta än alla andra. En ostoppbar livemaskin som aldrig tvekade inför att dela med sig av livsfilosofiska tänkvärdheter, och det är ju inte så att vi behöver mindre av sådant i dag än vad fallet var då.

The Sounds, lördag
The Sounds är en svensk rockgrupp bildad i Helsingborg 1999. Bandet debuterade 2002 med albumet Living in America som blev en nationell succé med singlar som “Hit Me!”, “Living in America” och “Seven Days a Week”. Internationella framgångar, i synnerhet inom USA, har därefter kommit i samband med uppföljaralbumen. The Sounds frontas av sin karaktäristiska sångerska Maja Ivarsson och kombinerar punkinfluerad indierock med melodisk synthmusik. The Sounds har även synts i ett avsnitt av Bam’s Unholy Union eftersom en av deras spelningar var på MTV-stjärnan Bam Margeras bröllop enligt brudens önskemål. Den 12 juni 2020 släppte gruppen sitt sjätte album, Things we do for love. En världsturné var även planerad med start i USA i april 2020 men på grund av covid-19 så är turnén uppskjuten. Under en live stream på Kulturbolaget i Malmö den 17 April 2020 framförde bandet delar av det nya albumet samt äldre material. Nu kommer de äntligen till Arvika Hamnfest.

Thomas Stenström, lördag
Thomas Stenström har trots pandemin haft ett minst sagt händelserikt år. Han har skrivit mer musik än någonsin och nått våra hjärtan med singlarna “Det är nog aldrig för sent för oss två”, “Nätterna” och “Hej Hallå”. I september släppte han albumet “Spring baby spring” – ett album där instrumenten, texterna och melodierna får ta sin tydliga plats, i ett sound där Thomas hittat hem. Under hösten har vi även sett honom som en av deltagarna i årets kritikerrosade säsong av Så Mycket Bättre, med fantastiska tolkningar av såväl Sugarplum Fairys låt “Jackie” som “Jag saknar dig mindre och mindre” av Melissa Horn, Peter Jöbacks “Higher” och Harpos “Moviestar”.

Tove Styrke, lördag
Tove Styrke har under sin tid i rampljuset blivit en av våra mest hyllade popartister internationellt och hennes musik har totalt streamats över 352 miljoner gånger. Tove Styrke har rivstartat försommaren med att släppa förtrollande singeln och musikvideon YouYouYou – ett smakprov från kommande albumet HARD, som har release den 3 juni. Nya singeln och videon andas eldig passion, dramatik och retrotonade 80-tals synthar tillsammans med ord direkt från hjärtat.

Publik framför Jireels konsert. Foto: David Fryxelius.
Publik framför Jireels konsert. Foto: David Fryxelius.
Spelschema Arvika hamnfest 2022.
Spelschema Arvika hamnfest 2022.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.