National-dagen i Arvika 2022

Precis som tidigare år är nationaldagsfirandet i Arvika inte en företeelse som endast engagerar staden Arvika. Nej tvärtom är det program på flera andra platser i kommunen. Förvisso på Sågudden och i Trefaldighetskyrkan men också på hembygdsgårdar och kyrkor. Här nedan har jag klippt och klistrat det jag funnit. Kanske hittar du något som du vill ta del av?!

Sågudden
13.45 avmarsch från Torget med Arvika Stadsmusikkår. 14.00-15.30 sång, musik på Sågudden med kommunala Musikskolan med stråkar och accordeon samt SFI-kören. 14.30 Medborgarceremoni. 11.00-17.00 Kafé Nystuga är öppet.

Torget
18.00 Stadsmusikkåren spelar och fanborgen ställer upp. 18.30 Kortegen avgår mot Trefaldighetskyrkan.

Trefaldighetskyrkan 19.00-20.00
Högtidsprogram med Arvika stadsmusikkår, Manskören Iris, Operasångare Hedda Lund Koch, högtidstal av Jan Nordenberg.

Älgå
12.00-17.00 Firande på Älgå Hembygdsgård. Firandet anpassas i år till omvärldsläget och blir därför lite lugnare. Serveringen öppnar kl 12.00, stänger kl 17.00. 13.00 Välkomsthälsning med nationalsång. Våfflor och klengås dekorerade med flaggor serveras.

Ottebol
11.00-14.00 Trädgårdsföreningens årliga Växtmarknad vid vackert belägna Ny Församlingshem. Alla växter är till salu. Passa på och njut av en fika i vårt trädgårdscafé.

Mangskog
15.00 Firande med musik vid Mangskogs Hembygdsgård. Tal av Sven Englund, Röda Korset. Insamling till Ukraina. Kaffeservering.

Stavnäs
11.00 Konsert i Stavnäs kyrka med Stavnäs-Högeruds barn-, ungdoms- och kyrkokörer, under ledning av Anna Tunström och Katja Handzic. Musikalen ”Jakten på den försvunna psalmskatten”. Fri entré, insamling till ActAkut/Ukraina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.