Sturfält och Auer till Ingesund

Nu känns det som om konsertsäsongen är igång på allvar. Kul! Och Musikhögskolan tar täten, både med egna arrangemang och tillsammans med sina samarbetspartners. Förra helgen lyssnade jag på Arvika stråkorkester tillsammans med konsertföreningens stipendiat Freja Apelkvist på cello – fantastiskt fin konsert. Lägg Apelkvist på minnet, vilket cellospel. Igår var jag åter på Ingesund när man, tillsammans med Arvika jazz & blues, ställt Ida Nielsen & The Funkbots på scenen. De mer eller mindre välte den fullsatta stora konsertsalen med härlig, teknisk, ösig funk! Oj vad jag behövde den urladdningen! Och om jag förstod konferencier Johan Birgersson rätt så duggar konserterna tätt just nu.

Och om två veckor så är det dags igen för samarbete på Ingesund. Då är det Arvika konsertförening som uppmärksammar Carl Wilhelm Eugen Stenhammar, Tonsättare, pianist och dirigent, med anledning av att det i år är 150 år sedan han föddes. Martin Sturfält, pianist och Stenhammarkännare kommer att under konserten berätta om Stenhammars liv och verk.

I denna tema-Stenhammarkonsert kommer även sopranen Agnes Auer. Auer som är utbildad på operaskolorna i Stockholm och Oslo liksom på Sibeliusakademin. På konsertscenen har hon bland annat sjungit Bachs Johannespassion med Drottningholms Barockensemble Och Brahms Ein Deutsches Requiem med Malmö Symfoniorkester.

Så, från klassisk musik via elektrifierad funk tillbaka till akustiskt i stora konsertsalen. Härligt med alla kontraster!

/David

Martin Sturfält & Agnes Auer, 9 november klockan 19.00
Stora konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund. Biljetter Entré: 150 kr, medlemmar AKF 100 kr, Ungdom/student fri entré. Konsert med paus.

Ett litet smakprov på Martin Sturfälts pianospel, denna gång med stycke av Brahms:

Martin Sturfält, piano.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.