Musik på Hôlmen även 2021!

En sommar i Arvika utan en musikfestival är ju lite som en pasta utan den goda pastasåsen. Det går att äta men är inte så roligt. Kanske en kass liknelse men ni förstår vad jag menar. Det går attgenomlida men är fattigt. Men nu är det slut med det! Nyligen kunde vi glädjas över att Piren Live återvänder även detta år. Nu trillar nästa rolighet in i kalendern. Föreningen Ställwerket i samarbete med AudioBlix, Studiefrämjandet och Klubb Motvals presenterar nu Viksholmsfestivalen 2021! Datumen att boka in är 23-24 juli. Hurra!

Och efter ett ett och ett halvt år av ”kreativ torka och social distansering” är aktörerna ”trötta på att inte få arrangera saker, träffas IRL, lyssna på musik och bara hänga!” Jag kan bara hålla med. Trött är ordet.

Man återupplivar nu den legendariska Viksholmsfestivalen som enligt hörsägen faktiskt är Sveriges äldsta festival! Enligt Wikipedia arrangerades den redan 1971 och hade initialt en ganska tydlig progg-profil. Genom åren har den musikaliska inriktningen varierat något men någonstans alltid landat tillbaka i en stark lokal prägel. Att man väljer att återuppliva just i år gör ju att man, på sätt och vis, fyller 50 år i år! Hurra!

Artisterna som uppträder i år är precis klara och det är en bred lineup med allt från pop, folkmusik, rock och stenhård metal. Det är festival – det blir något för alla!

Fredag:
Exlo, Brontosaurus bounce, Clarksville, Skurvelua, The random victims och Gaarden.

Lördag:
UKM, Lunar Dimcel, Space cult, Mareld, Systrarna Ericsson, Bones for keys, Jam and I, DeathTrap och MAG.

Biljettpriserna är verkligen humana. Upp till 25 år betalar man endast 50 kronor per person. Från 26 års ålder höjs priset till 150 kronor. Och dessa priser gäller för båda festivaldagarna. Det är ett begränsat antal biljetter som släpps: enbart 300 st! Man kan redan nu köpa biljett via förköp på Tickster. I entrén kan man däremot bara betala med Swish. Håll utkik för uppdateringar och övrig information på arrangemangets Facebooksida.

Viksholmen 2021 – nu kör vi!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.