Nephila släpper sitt debutalbum

Äntligen! Så känns det verkligen. Inte bara för att jag gillar Nephila skarpt men också för att varje positiv sak som dyker upp just nu känns som ännu ett steg i rätt riktning för att få det ”normala” livet åter. Jag kände samma sak för några dagar sedan när Sarah och David Åström annonserade att de om några dagar ska genomföra årets första (?) konsert i stadsparken. Konsert! Och likadant kändes det under kvällen när jag gick i hamnen och hörde en blåsorkester öva utmed en solig husvägg. Livemusik! Hörni, livet återvänder så sakteliga.

Under 2021 har Nephila inte legat på latsidan utan hunnit släppa de tre singlarna “White Bones”, “Belladonna” och Guidance To Agony”. Och nu släpps alltså Arvikas psykedeliska rockfenomen Nephila hela sitt självbetitlade debutalbum tillsammans med The Sign Records – imorgon fredag den 4:e Juni. Fredagskvällens spellista är given.

Soundet beskriver de själva som “Rymdfärjor krockar med ljudvågor år 1969”. Bandet som agerar väktare av skogen och albumet handlar om miljö, politik och feminism. Nephila jobbar med mystik kring sitt musikaliska spindeltema. 70-tals influerat sound. Gitarrsolon, psykedeliska toner, sångstämmor som är täta, rytmik, melodier… Inspiration från bland annat Jefferson Airplane och Abramis Brama.

Plattans mix har Emil Drougge på Drougge Sound stått för. Artwork på omslag har Vagelis Petikas på Revolver Design gjort. Foton här i inlägget är tagna av Thomas Borrenmo. Albumet släpps digitalt men också på vinyl och cd. Personligen har jag förhandsbokat en vinyl. Gör det du med!

/David


Nephila består av:
Josephine Asker
Stina Olsson
Jacob Hellenrud
Anton Athley
Johan Larsson
David Press
Johan Lööf

Följ Nephila på Facebook och Bandcamp.

Nephila. Foto: Thomas Borrenmo.
Nephila. Foto: Thomas Borrenmo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.