Persson & Bergström ger digital konsert

Olle Persson, baryton och Mats Bergström, gitarr ger på onsdag en digital konsert från Musikhögskolan Ingesund. Ett musikaliskt radarpar, Mats & Olle som här i ”En enkel visa” botaniserar i repertoar av bland annat Peterson-Berger, Bo Nilsson och Olle Adolphson – i sättning för sång & gitarr.

Olle Persson har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen. Han är en framstående uttolkare av den romantiska tyska liedrepertoaren och har gjort många operaroller vid Folkoperan. Förutom traditionella operaroller och ett flertal barytonpartier i oratorier och passioner har han framträtt i större partier i nykomponerade verk. Finns även representerad på en rad skivinspelningar. Olle Persson är pedagogiskt verksam och ger regelbundet mästarkurser runt om i Norden. Olle är ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien.

Mats Bergström hörs ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker. Inom ramen för BBC Proms 2011 gjorde han succé i Royal Albert Hall med Electric Counterpoint av Steve Reich. I hans diskografi märks bland annat Schuberts Die schöne Müllerin med Olle Persson, My Love med Malena Ernman, Sånger utan ord med Georg Riedel. Mats är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien. 2011 förlänades han medaljen Litteris et Artibus.

Gitarrister och sångare på musikhögskolan kommer under ett par dagar tillsammans med Olle & Mats fördjupa sig i den speciella klang och atmosfär som uppstår mellan sång och gitarr. Kulmen blir konserten – ”En enkel visa”

Alltså: 19 maj klockan 19.00 streamad livekonsert från Stora Konsertsalen på Musikhögskolan Ingesund. Konserten är ett sammarrangemang mellan Musikhögskolan Ingesund, Arvika Konsertförening samt Arvika Jazz & Blues. Biljetter köps här (olika biljettalternativ finns).

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.