Är det nu det vänder?

Ja, jag vet. Jag ska inte rop hej riktigt än. Vi måste hålla i och hålla ut ett tag till. Men samhället planerar ändå så sakteliga för att öppna upp igen. Och de nya restriktionerna, med ökat publikantal, ger direkt effekt på arrangemangskalendern här på bloggen. Med flera hundra procent! Från senaste Saltaren, Arvika pastorats tidning, har jag till exempel lagt in ett stort antal konserter och musikgudstjänster. Jag hör även att andra konsertarrangörer och musiker ligger i startgroparna för att komma igång med konserter. Även om det är i liten skala och massor av restriktioner kring upplägg. Men ändå. Och så lägligt att det kommer nu när Musikhögskolan Ingesunds konsertprogram är slut för terminen. De har ju mer eller mindre axlat det lilla utbud som funnits denna vår.

Men nu är det faktiskt lite spännande! Den konserttorka som legat över Arvika, hur har den påverkat arrangemangen? Är det samma arrangörer som tidigare som kliver fram? Blir det andra? Som till exempel Sölje Herrgård – vad hittar paret Petré på efter konserten med Uno Svenningsson? Kan konkursade Wilmas Musikpub hitta nya ägare och resa sig likt fågel Fenix? Vad händer i stadsparken? På Ritz? Skutboudden? Folkparkerna? Listan kan göras lång…

Jag hör flera musiker, som avhållit sig från att repa tillsammans, nu börjar räkna på när man ska kunna börja igen beroende på när alla i bandet fått sina vaccinationer. Det är fint. Balansgången mellan att tänka på varandra och att repa med varandra. Det kan bara komma något bra utav det tänker jag.

Jag är vid det här laget så svältfödd på konserter att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Det tror jag att fler var härom helgen då Sarah och David Åström på Corona-säkert manér genomförde sin releasekonsert i stadsparken. Kul att det var bra väder också! Och framåt – det saknas inte uppslag för en önskelista. Själv skulle jag gärna höra progressiva rockbandet Gaarden live – är nyfiken på att höra vad tiden i studion gjort med deras material och sound. Har det förändrats? Och Nephila – jag vill höra dom spela hela sitt nya album. Några av låtarna får de dessutom gärna spela flera gånger! Och Olssons Brygga – får de ihop ett sommarprogram eller är de fortfarande i den där otacksamma mellanstorleken så att restriktionerna fortsatt kommer att hämma? Vi lär nog snart få reda på mer.

Men ett litet tag till får jag fortsätta hänga på Youtube och ta del av Arvikas musiker där (och de är ganska många som är där!). Som i klippet nedan där Mia Marine spelar Skrap Ollas polska. Eller klippet lite längre ner där Hebbe Sisters sjunger Glimmande Nymf.

Ta hand om er alla så ses vi snart på någon konsert!

/David

PS. Jag har spellistor med Arvika-musik för både Spotify och Youtube här på bloggen. Bara att botanisera! DS.

En kommentar Lägg till

  1. Mikael MwM Wennerstrand skriver:

    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.