Obsklassen släpper ny musik

Nu kommer det mer nyskrivet material från ett av Arvikas många kreativa band. Faktum är att att det, trots ellr på grund av pandemin, släpps en hel del musik nu. Denna gång är det Arvikasönerna i Obsklassen som är i farten. Och de gör det genom att introducera ett nytt musikaliskt koncept: OBSFREDAG.

Obsklassen är nog egentligen lika mycket ett Göteborgsband som ett Arvikaband. En del skulle kanske säga mer… De har i alla fall byggt upp ett rykte om sig att vara ett av Göteborgs roligaste och mest färgstarka liveband. Med sin unika mix av hip hop, ska, punk och reggae har det åtta man starka bandet blivit kända som en säker feststartare. Göteborgsband eller inte – tre av medlemmarna är dock uppvuxna i Arvika och har sin musikaliska bakgrund just här.

Men vad är då projektet ”OBSFREDAG” för något? Bandet förklarar så här: ”Det är en plattform där Obsklassen kommer att släppa en stor mängd nyinspelat material med start hösten 2020 och fortlöpande fram till och med sommaren 2021. Kärnan kommer att vara sex singlar följt av vår sjätte EP. Mellan singelsläppen kommer Obsklassen dessutom släppa videoinspelningar med covers och liveframträdanden.”

Enligt uppgift består covermaterialet av tolkningar av en stor bredd musikaliska genrer. Det är kända låtar omstöpta och återuppfunna med Obsklassens tydliga signum. Bland annat levereras en rockabillyversion av Zara Larssons ”Lush Life” och en bluesdoftande tolkning av Katy Perrys ”I Kissed a Girl”. Kan bli hur kul som helst!

”Vi vill vara frikostiga med material nu, när det inte finns några livespelningar att gå på”, säger Gunnar Oledal, sångare och saxofonist i Obsklassen. ”När vi inte har kunnat spela live har vi istället fokuserat på att spela in desto mer, och på idéer vi kanske inte annars hade haft möjlighet att genomföra.” Liksom bandets gitarrist Victor Rydström och trummis Paul Bärjed har Gunnar sina rötter i Arvika. Obsklassen har även spelat live ett flertal gånger i Arvika, bland annat på koppsängsfestivalen.

”OBSFREDAG” inleds den 23:e oktober på sociala medier med singeln ”30 000 dagar”. Därefter kommer Obsklassen släppa nytt material varannan fredag under närmare ett års tid. Den kommande EP:n kommer att släppas på Spotify, iTunes och andra musiktjänster sommaren 2021.

Håll utkik framöver!

/David

Foto: Andreas Pegelow.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.