Konsert och stream

Att 50-personersregeln fortsatt gäller ställer verkligen till det i konsertsverige. Jag tvivlar inte på att regeln säkert behövs när Coronasmittan nu åter ökar. Men det känns ändå märkligt att stora luftiga konserthus, arenor och konsertlokaler i princip gapar tomma samtidigt som det är ”knökfullt” i köpcenter och i de större städernas kollektivtrafik. Jag får inte riktigt ihop det…

Så när Arvika konsertförening nu på tisdag ställer Nordic Saxophone Quartet på Musikhögskolan Ingesunds scen är det med ett begränsat antal fysiska biljetter som gäller. Men denna gång kompletterar konsertföreningen med en livestream. Länken till streamingen är https://youtu.be/u8342PlPeHM Stötta gärna konserten genom att swisha en ”entrebiljett” till 123 351 1995 (Normalt entrépris är 150 kr, medlemmar 100 kr, alternativt valfritt belopp). Jag vet att det uppskattas.

Saxofonkvartetten kommer denna kväll spela musik av den Bach-inspirerade David Maslanka, Andrea Tarrodis verk (over and over again) inspirerat av jazzmusikern J. Coltrane samt Dvoraks stråkkvartett op.96 i version för saxofonkvartett.

Nordic Saxophone Quartet (NSQ) turnerar regelbundet i de nordiska länderna, men har också varit i bl.a. Sydafrika, USA, Bolivia, Iran och Ukraina. Nordic Saxophone Quartet (NSQ) består av Johannes Thorell, sopransaxofon, Martin Eriksson, altsaxofon, Matias Karlsen Björnstad, tenorsaxofon och Arnulf Steinsvik, barytonsaxofon.

Konserten arrangeras i samverkan med Musikhögskolan Ingesund. Fysiska biljetter kostar 150kr (medlemmar Arvika Konsertförening 100kr), ungdomar och studenter (leg) gratis. På grund av rådande omständigheter finns ett begränsat antal publikplatser. Konsertvärd säkerställer att restriktionerna följs.

Den här konserten ä

r flyttad från våren 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.