Blodörn släpper debut-EP

Blodörn

Tycker du att du känner igen en eller flera av medlemmarna i Blodörn? Då har du helt rätt! Medlemmarna är eller har varit medlemmar i band som Myteri, Vengeance of Karma, Maleo, Gränslandet, Nattramn, Moruga, From the Moon, Aldrig, Rise of Etna, Systemfel, DeathTrap, The Random Victims m fl.

Blodörn består av fem rutinerade musiker med olika musikalisk bakgrund som tillsammans skapar ett starkt och unikt sound.

Idag, fredagen den 2 oktober, släpper så Blodörn sin självbetitlade debut-EP digitalt på Arvikabaserade DIY-bolaget Ofog och Motvals. I samband med release så släpps även låten ‘Persefone’ som musikvideo (se längre ner). Vill du se bandet live kan du ta de av den livestream som bandet kör på Facebook den 6 oktober 2020 i samarbete med Studiefrämjandet Örebro/Värmland och Ofog och Motvals (se längre ner).

Blodörn spelar hård alternativ sludge/rock med fokus på bra melodier, genomarrangerade gitarrer och ett tajt sound. Är lite osäker på hur man ska beskriva ”sludge” men kanske som en blandning av hardcore och mörk metal – melodiskt, tungt och mörkt. Bandets 4 sångare blandar ren sång med growl som levereras över en bredbent ljudbild. Influenser som hörs är Mastodon, Baroness, Kylesa, Skräcködlan, Doomriders, Red fang.

Blodörn består av:
Sång – Jesper Oskarsson