Mia Marine startar onlineutbildning för fiol

Mia's Groovy Fiddle Academy
Mia’s Groovy Fiddle Academy

”Mia’s Groovy Fiddle Academy” – så heter Mia Marines nystartade onlineutbildning för fiol. Mia, bördig från Gunnarskog, har tidigare studerat på Musikkonservatoriet i Falun och Kungliga Musikhögskolan. Hon har tidigare arbetat på Eric Sahlström Institutet och Malungs Folkhögskola innan hon till slut hamnat i Göteborg som lärare på Musikhögskolan Artisten.

Men nu handlar det ett nytt pedagogiskt projekt där hon lär ut sina tips och trix via lektioner online. Man får lära sig olika melodier, roliga arrangemang, tekniska övningar och hur du själv kan arrangera melodier. Videoklipp varvas med nedladdningsbara noter och möten en gång i månaden via Zoom.

Tanken, om jag förstått rätt, är att man tecknar sig för kursen på den längd som passar deltagaren. I dagsläget kan man välja på 1, 6 eller 12 månader. Man kan alltså testa med en månad och se om det här är något för just dig. Eller om du ”bara” vill supporta en Arvikamusiker så här i Coronatider? Kanske inte så tokigt att, när vi nu ska praktisera social distansering, öva mer på sitt instrument? Mer om Mias upplägg finner du på hemsidan www.fiddleacademy.com samt i videon här nedan. Mer information om Mia finner du på hennes hemsida.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.