Inställt, omgjort och bantat

Sarah och David Åström. Foto: Privat.
Sarah och David Åström. Foto: Privat.

Det ekar nästan helt tomt i arrangemangskalendern (har du något tips så skicka gärna ett meddelande, vi är många som ”svälter”!!). I princip alla arrangemang är inställda, pausade eller framflyttade. Senast i raden att ställa in är Arvika kommuns trivselkvällar i stadsparken. Tråkigt såklart, men förståeligt då de lätt samlar 500-600 under en kväll. Det hade inte funkat med de maxantal- och avståndsregler som gäller numera.

Några musiker vet jag har skrivit ny musik – det ska bli kul att ta del av framöver. Somligt inom kort. Några andra musiker har flyttat ut på nätet och jobbar med Youtube och Vimeo som nya arenor. T.ex. Mia Marine som spelat in folkmusik. Eller David & Sarah Åström som normalt är ute på vägarna och spelar har spelat in en hel hög videos. Kolla gärna upp dessa (och andra) musiker!

Bild från Tuppetorpsfestivalen. Foto: Tuppetorpsfestivalen.
Bild från Tuppetorpsfestivalen. Foto: Tuppetorpsfestivalen.

Men några få aktörer gör fortfarande enstaka småskaliga arrangemang på temat musik. Wilmas kör t.ex. musikquiz en gång i veckan för ett begränsat antal gäster. Några som kör denna sommar, om än i mycket nedbantad form, är Tuppetorpsfestivalen i Sigridstorp. Informationen om årets festival är ganska knapphändig men jag har snappat upp följande: ”Fredag 26/6- lörd 27/6 bevistar vi årets nedbantade Tuppetorpfestival. Egen picnic-korg medtages och det finns även plats för spontana musikinhopp o jamm för de som vill. Med 2 meters lucka, utlovat kanonväder, grillen tänd Ohmåmän/Almost brothers, Göran Nilsson o Peter lindmark m.fl på scen blir det såklart kanon. Vi ses på Tuppetorp.”

Var rädda om varandra i värmen. Och håll i – vi är inte färdiga med Coronan än!

/David

Mia Marine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.