A little bit of action

Systrarna Ericsson. Foto: Christopher Holmberg.
Systrarna Ericsson. Foto: Christopher Holmberg.

Idag släpper Systrarna Ericsson, Elin och Linnea, sin nya singel ”A little bit of action”. Det är uppföljaren till singeln ”100 %” som släpptes i februari. Båda spåren dyker även senare upp på en en femspårs-EP som kommer att släppas senare i sommar. ”Det ska bli väldigt kul att släppa vår andra singel och vi ser fram emot ytterligare släpp senare i sommar.” säger Elin Ericsson.

”A little bit of action” är en låt som funnits med ett tag och jag har hört den live ett par gånger (senast tror jag var på första kvällen av ”Music against Covid-19” från Ritz). ”Trots att vi skrev låten för några år sedan så känns den väldigt rätt i tiden just nu, jag tror att många kan relatera till låtens innehåll.” säger Linnea Ericsson.

Systrarna Ericsson kommer från Gunnarskog och har efter en tid i Göteborg åter Värmland och Arvika som bas. Här är de nu åter verksamma och till det de nu arbetar med de samarbetat med musikproducenterna och ingesundsstudenterna Anton Fagerberg och Christopher Holmberg. Det började redan med singeln ”100 %” och nu är senast med ”A Little Bit of Action”. Singeln finns hos alla digitala plattformar från och med idag fredag 29 maj. In och lyssna!

Systrarnas akustiska singer-songwriter-pop blandas med ett mer popigt och producerat sound. Det är ett trevligt sound och lättlyssnade melodier. Denna gång är texten förvisso på engelska, men handlingen är fortfarande hämtad ur Elins och Linneas liv och erfarenheter, och betraktar känslor som rastlöshet, tristess och ensamhet. Samtidigt vill de båda understryka att det är “en pepp-låt snarare än en depp-låt”. Deras musik är från början ofta skriven för systrarnas två sångstämmor och bouzouki. Musiken de nu publicerar är dock upproducerad med fler instrument. Musikaliska influencer är enligt uppgift bland andra Donkeyboy och Molly Sandén.

/David

Lyssna här nedan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.