Music against Covid-19 – del 2

Den första insamlingsgalan blev så bra att arrangörerna beslöt sig för att göra det igen. Och det blir en uppföljare nu på lördag den 16 maj klockan 18.00. Riktigt roligt tycker jag! Precis som den förra galan kommer den att sändas live via Facebook samt på webbsidan musicagainstcovid19.se. Precis som förra gången är tanken att, förutom bjuda på underhållning, också att samla in pengar till det lokala näringslivet. Swishnumret för kvällen är 123 691 78 19 . Ange ”GÅVA” som meddelande (mottager är Ställwerket i samarbete med Studiefrämjandet).

Dotter på insamlingsgalan Dotter på insamlingsgalan ”Music against Covid-19”.

Förra galan lockade imponerande 39.000 tittare och samlade in drygt 120.000:- och det ska bli intressant att se vad lördagens gala kan inbringa. Pengarna omvandlas till presentkort att använda lokalt i Arvika. Men oavsett vad man får in så tror jag gala i sig är viktig och lite grann fyller igen det hål som uppstått på Arvikas livescener. Vi, i alla fall jag, längtar efter livekonserter!

Mellan de olika musikernas framträdanden blir det precis som förra galan intervjuer och diskussioner med gäster och artister. Kvällens ciceron och programledare i soffan är Göran Bryntesson. Denna gång gästas programmet av bland andra det kommunala oppositionsrådet Kristina Bengtsson Nilsson (M), vice kommunalråd Lisa Levin (S), Johan Birgersson och Lasse Anrell. Även jag är inbjuden till soffan för samtal – ska bli kul att se vad det blir för samtal. Det är en fin samling artister som uppträder på kvällens gala. Det är en bra blandning av pop, rock och blues. Jag tror många kommer att bli nöjda.

Arvika Tributeorkester på Wilmas december 2019. Foto: David Fryxelius. Arvika Tributeorkester på Wilmas december 2019. Foto: David Fryxelius.

Om Johanna Dotter Jansson var det stora affischnamnet på förra galan så måste nog Janne Schaffer ses som denna kvälls stora namn. Janne som spelat live flertalet gånger i Arvika kommer denna kväll medverka på länk. Kort om lördagens artister ser du här nedan.

Arvika Tributeorkester (The Beatles)
Arvika Tributeorkester hyllar olika musikalbum genom att framföra dem i scenformat. I december 2019 fyllde bandet Wilmas Musikpub och körde två rejäla set. Publiken ville bara ha mer… På lördag är det åter delar av, det kultförklarade, albumet ”Abbey Roard” av The Beatles som skall hyllas och framföras. Inte missa!

Too late. Foto: Music against Covid-19. Too late. Foto: Music against Covid-19.

Too Late
Too Late är ett rutinerat band som hängt ihop i snart 30 år. De spelar mestadels blues- och rockbaserade låtar av kända och mindre kända artister, ”huvudsaken är att det svänger gött..!” som de säger själva. Du har kanske hört dem – de har spelat runt om i hela kommunen. Bland annat på öppningen av nya Ritz och på Musikfest Brättne brygga för att bara nämna några.

Petra och Sara. Foto: Music against Covid-19. Petra och Sara. Foto: Music against Covid-19.

Petra & Sara
Petra och Sara är två systrar ursprungligen från Arvika. En gemensam nämnare har alltid varit musiken. Systrarna spelar en blandad kompott av covers med mycket stämmor. Dessa systrar är helt nya i mina öron – ska bli intressant att höra hur de låter. Kul med nyheter!

Chris Edgar & Strandberg + gäster
Initiativtagaren Chris Edgar återkommer med sin vapendragare Strandberg även denna kväll. Vi kan även denna kväll sjunga med i kända låtar. Men på scenen har de enligt uppgift med sig några hemliga gäster…

Janne Schaffer. Foto: Music against Covid-19. Janne Schaffer. Foto: Music against Covid-19.

Janne Schaffer
Janne Schaffer är en av Sveriges mest ansedda elgitarrister och som har samarbetat med många stora band/artister i Sverige men även världen över! Utomlands har han arbetat med bland andra Toto och Bob Marley. I Sverige har han arbetat med en lång rad artister, bland andra ABBA, Ted Gärdestad och Björn J:son Lindh. Många känner säkert igen Janne Schaffer från Electric Banana Band som gjort både TV-program och turnéer. Anknytningen till Arvika har han igenom sin bekantskap och nära samarbete med musikern Björn J:son Lindh. De arbetade tillsammans i över 40 år och var nära vänner! Janne Schaffer är denna kväll med på länk till Arvika.

T-Bear & The Dukes på invigningen av Ritz 2019. Foto: David Fryxelius. T-Bear & The Dukes på invigningen av Ritz 2019. Foto: David Fryxelius.

T-Bear & the Dukes
T-Bear & the Dukes anses av många (som kan blues bättre än jag) vara ett av Sveriges bästa bluesband just nu! De har ett härligt sound med elgitarr, bas, trummor och orgel. De levererar oftast en hård, explosiv blues men som i nästa sekund kan trollbinda publiken i ett lugnare, mer intensivt och dynamiskt spel. Gitarrsolon och lekfullt orgelspel… blir det bättre? Torbjörn Solberg slänger gärna uppgitarren bakom nacken och river av ett solo – lika imponerande varje gång! ”Time is a healer” är en av mina absoluta favoritlåtar från plattan med samma namn (från 2017).

Children Of The Sün på Arvika Hamnfest 2018. Foto: David Fryxelius. Children Of The Sün på Arvika Hamnfest 2018. Foto: David Fryxelius.

Children of the Sün
Sommar, sol och musik. Det är Children Of The Süns rätta element. Det är ett bra liveband som spelar 60- och 70-talsinspirerad rock. Har hört dom några gånger nu och de  blir bara bättre för varje gång. Men de funkar även mycket bra på skiva vilket de bevisade förra sommaren då debutalbumet ”Flowers” dök upp. Extra kärlek till Children att de även gav ut den på vinyl… sjukt snygg vinyl dessutom. En personlig favorit är ”Her game” – mycket för hur låten byggs upp men också för Jacob Hellenruds gitarrsolo. Mycket bra. I dagarna släppte bandet fina singeln ”Mountain of the Sun”.

By Lightning på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius. By Lightning på Arvika Hamnfest 2019. Foto: David Fryxelius.

By Lightning
By Lightning är i första hand ett liveband. Bandet, med energiske frontmannen Alex Haglund, öser alltid på ordentligt genom hela deras spelningar. Senast jag såg dem var på förra årets Arvika Hamnfest – kanonspelning! I mars i år släppte By Lightning sitt debutalbum ”Streetlights” och det har mottagits med fina recensioner i bland annat Sweden Rock Magazine, Rocknytt och NWT. En skiva som ofta spelas här hemma hos mig – favoritspåret är ”Glorified”. By Lightning spelar klassisk rock med influenser från 70 och 80-talet som framförs med både attityd och passion. Kvällen till ära så är Systrarna Ericsson med och körar på några låtar precis som dom gör på albumet.

Chris Edgar & Strandberg. Foto: Chris Edgar. Chris Edgar & Strandberg. Foto: Chris Edgar.

Bandens ungefärliga speltider: 
18:00 – Inledning
18:10 – Arvika Tributeorkester (The Beatles)
18:45 – Too Late
19:25 – Petra & Sara
19:45 – Chris Edgar & Strandberg + gäster
20:00 – Janne Schaffer(Hyllning till Björn J:son Lind bl.a.)
20:45 – T-Bear & the Dukes
21:20 – Children of the Sün
21:50 – By Lightning
22:20 – SLUT

Denna livestreamade gala/festival kommer att sändas live på Facebook samt skall kunna ses på en webbsida (återkommer med länk). Fram med chipskålen och koppla in datorn i Tv:n för bästa ljud och bildupplevelse!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.