Isländskt mörker till Arvika

Klubb Motvals KM034
Klubb Motvals KM034

Det är lite av en drömbokning förstår jag när jag tar del av bokningstexterna. Niklas Nord har till Klubb Motvals lyckats boka de två isländska blackmetalbanden  Svartidauði och Sinmara för en spelning på O’Learys Kvarteret imorgon lördag.

”Det Isländska mörkret kommer på besök. Arvika blir aldrig sig likt igen. Två Isländska band som är stilbildande i den nya vågen av Black metal. Svärta, mörker, mystik. ondska och ångest. Peppen! Peppen!” skriver Niklas som en introduktion till banden.

Han ställer även dödsmetalbandet Caedem från Bollnäs på scenen. En mörk och hård lördagskväll väntar. Här nedan kommer mer info om banden och om lördagskvällens arrangemang!

/David

Svartidauði [ISL]
https://svartidaudi.bandcamp.com
”As the Mayan Calendar predicted, Svartidauði released its debut album, Flesh Cathedral in December 2012 to thunderous worldwide acclaim, followed by a handful of EPs and excessive touring and festival appearances across the continent. Now signed on legendary German imprint Ván Records, Svartidauði is ready to reveal the horrors that have been lurking beneath the surface, manifested in sophomore full length album Revelations of the Red Sword to be released 3.12.2018, 6 years to the day after the release of Flesh Cathedral. Often named the godfathers of Icelandic Black Metal, Svartidauði gives no heed to such mundane labels but offers you instead to delve into hallucinatory soundscapes of shamanic rites and lycanthropic lust.”

Sinmara [ISL]
https://sinmara.bandcamp.com
”Icelandic Black Metal band Sinmara was formed in 2008 and has gone on to become one of the most highly regarded bands in modern underground Black Metal, and one of the main pillars of the Icelandic Black Metal movement considered by many to be one of the genre’s most relevant and influential scenes. Originally operating under the moniker Chao, debut demo ‘Spiritus Sankti’ provided a glimpse of what was to come, in a merciless and sinister offering marked by high class musicianship and studio production. Sinmara was soon after chosen as a more fitting name, in honour of the dark norse Jotun sorceress and guardian of the world-ending sword Lævateinn.”

Caedem [SE]
https://www.facebook.com/caedemofficial
”Årets festivalfynd! Med en bländande EP i ryggen gjordes debutgigget på Gefle Metal Festival i somras. En skoningslös dödsmetalltrio från Bollnäs som inte ber om ursäkt för någonting alls. Döds blir. Ingen pardon.”

DJ Muerte spelar plattor före, mellan och efter banden.

O’Learys Klubben
Lördag 29 September
O’learys öppnar 12.00
Klubben öppnar 22.00

Entré
Förköp – 150SEK
I dörren – 200SEK
Förköp via Tickster
https://secure.tickster.com/rfrhat7kptjpcd5
Åldersgräns 18 år

NO RACISM – NO SEXISM – NO HOMOPHOBIA – NO VIOLENCE

KM034 i samarbete med: O’Learys, Ställwerket, Hårdrock mot rasism, Studiefrämjandet Musik Örebro/Värmland, Be True Clothing, MaryLou Tattoo, Ofog och Motvals.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.