Oslo kammerkor gästar Arvika

OIslo Kammerkor vid Osafestivalen 2011. Foto: Vidar Herre (genom Arvika konsertförening).

Söndagen den 5 maj gästar Oslo Kammerkor Arvika och Musikhögskolan Ingesund. Det utlovas ett ”spännande och otraditionellt program”. Kören som de senaste åren fått internationell uppmärksamhet med sina tolkningar av den norska folkmusiken.

Kompositören Ørjan Matre står bakom många av arrangemangen och med denna musik har Oslo Kammerkor blivit inbjuden till festivaler och konserter världen över. 2015 och 2017 sjöng kören bland annat i Carnegie Hall. Nu i april släppte kören en ny CD, ”Veneliti”, baserat på dessa folkmusikarrangemang.

Redan klockan 16.00 arrangeras även en öppen workshop på Musikhögskolan Ingesund med Oslo Kammerkor och sångare från Musikhögskolan under ledning av körens dirigent Håkon Nystedt. Konserten hålls sedan klockan 19.00 i Lilla konsertsalen.

Konserten och workshopen är ett samarrangemang mellan Arvika Konsertförening och Musikhögskolan Ingesund.