Musikvideo från Nephila

Nephila på premiärkvällen av Arvika Live på Kvarteret i Arvika. Foto: David Fryxelius.
Nephila på premiärkvällen av Arvika Live på Kvarteret i Arvika. Foto: David Fryxelius.

För ett par veckor sedan släppte sjumannabandet Nephila sin debutsingel ”Growing Down”. I samband med det släppte man sin musikvideo till densamma. Det är tungt, tight, snyggt och proffsigt. Nephila är spännande för det händer något i musiken hela tiden. Det är taktartsbyten, tempoväxlingar och solon. Att man är filmiskt stylade och dessutom bär masker gör ju att nyfikenheten håller i sig. Släppen av musiken och videon från Nephila kommer efter en tids förändringar i bandet. Några har gått och andra kommit till. Singeln men tillhörande video är startskottet för ”nya” Nephila. Jag fångar gitarristen Jacob Hellenrud via Messenger för att få veta lite mer.

Videon är inspelad på Sveabiografen och producerad av David Ragnarsson på DR Media – hur fann ni varandra?
”Ragnarsson är bekant med en av våra gitarrister, och samarbetet har gått till på det vis att vi från början hade en färdig scenbild och en förhoppning om hur reinkarnationen skulle gestaltas.” säger Jacob och fortsätter. ”Men David har tillfört mycket i form av att dels iscensätta handlingen på ett sätt som var genomförbart, regissera samt vägleda oss. Det är han som varit spindeln i det nät som slutligen spunnits, och slutresultatet har präglats därefter.”

Inspelningen då? Hur har den gått till?
”Det är framförallt skolkamrater som är statister eftersom vi valde att inviga just vår skola, samt Estetiska skolans högstadium i vetskapen om det som komma skulle. Men vi tog även kontakt med vänner och bekanta för att värva så många vi kunde, då behovet av åskådare var stort. Några få av de medverkande stannade dessutom kvar och deltog i fackeltåget, vilket pågick till långt in på kvällen. Och det är vi alla väldigt tacksamma för. Hon kommer inte att glömma dem, hennes öga vakar över fackelbärarna sedan dess.” säger Jacob.

Han fortsätter: ”Tillsammans jobbade vi länge och utan avbrott. Processen från att rigga upp och spela in till att rigga ned, tog ungefär två dagar. Och när natten kom för att låta staden slumra i lugn och ro, var sömnen långt borta då ljuset från tvåhundra lågor kastade sitt varma sken över scenen. Sedan dess har vi fortsatt att måla med nya färger, då vi mötts för första gången i spindelns bo. Men när mörkret ännu en gång faller och träden ikläder sig sina eldröda skruder, kommer våra verk att förevigas för att sedan delas med alla som vill lyssna. DETTA ÄR REINKARNATIONEN.”

/David

Nephila består idag av:
Josephine Asker – Sång
Stina Olsson- Sång
Jacob Hellenrud – Gitarr
Anton Athley – Gitarr
Johan Larsson – Klaviatur
David Press – Bas
Johan Lööf – Trummor

Singeln Growing Down finner du på:
Google Play, Tidal, Napster, Deezer, Amazon, Spotify samt på YouTube och här nedan:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.