Midsommarfirande i Arvika 2018

Midsommarfirande
Midsommarfirande

Midsommar – det allra svenskaste bland de svenska företeelserna! Dagen då vi äter färskpotatis, sill och jordgubbar i massor, då vi kämpar med rätt klädsel, då vi klär oss i blomkransar, då vi undviker regnskurar och skuttar runt till ”Små grodorna”. Men det brukar också vara ett finfint tillfälle att njuta till en massa härlig musik.

Här kommer en sammanställning på det jag funnit i år runt om i Arvika kommuns alla hörn. Har jag missat något? Ja, alldeles säkert har jag missat något. Men här nedan ser ni det program för midsommaraftonen (sorterat i tidsordning) som jag har hittat. Men det finns fler tillfällen till musik på både midsommardagen och under söndagen. Mycket nöje!

Stavnäs hembygdsgård, kl 14.00
Midsommarfirande på hemmbygdsgården. Dans och lekar med Hans Karlsson. Servering, lotterier, ponnyridning, cykeluppvisning.

Sågudden, kl 14.00
Traditionellt midsommarfirande på Såguddens Friluftsmuseum. Midsommarfirande med sång och musik. Festligheterna börjar kl 14.00 med aktiviteter för hela familjen och klockan 15.00 reses midsommarstången. Spelmansmusik, danslekar, folkdans.

Björknäs sommargård, kl 15.00
Traditionellt midsommarfirande nära centrum i Arvika. Midsommarfirande för hela familjen med lekar, tävlingar, dans kring midsommarstången, konsert och servering. Program: 15.00 Dans runt midsommarstången. och familjeprogram. 18.00 Midsommarkonsert med Anna och Julia Danielsson, Helena Johannesson och Thorbjörn Svahn.

Älgå hembygdsgård, kl 16.00
Vi lövar stången tillsammans. Ingela och Gert spelar, ringlekar och tävlingar. Servering.

Svenska flaggan. Foto: David Fryxelius.
Svenska flaggan. Foto: David Fryxelius.

Mangskogs hembygdsgård, kl 17.00
Dansa runt midsommarstången på hembygdsgården Neragata i Mangskog. Sång med dans runt midsommarsstången, allsång, dans på logen, tipspromenad, lotterier, servering. Hålltider: 17.00 Dans kring stången. 19.00 Allsång i storstugan. 22.00 Dans på logen.

Gunnarskogs hembygdsgård, kl 17.00
Traditionellt midsommarfirande på hembygdsgården i Gunnarskog. Midsommarfirande med dans och lekar börjar kl 17.00. Marsch upp till kyrkan kl 22.30 med Musik i midsommarnatt. Dans på logen.

Gunnarskogs kyrka, kl 23.00
Midsommarkören, Sanglaget i Raelingen (kör från Norge), Emelie Axelsson, Peter Brorson, Bengt Larsson, Roger Molin, Kristina Myhrman, Anneli Magnusson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.