Årets trivselkvällar i stadsparken

on
Fredrik Toremark på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.
Fredrik Toremark på trivselkvällen i stadsparken 3 juli 2015. Foto: David Fryxelius.

Länge trodde jag att Arvika kommun inte skulle arrangera några trivselkvällar i stadsparken. Jag satt och funderade kring om arrangemanget fått stryka på foten, likt stadsfesten, i någon slags kommunal spariver. Det hade varit tråkigt. Men jag hade fel och det känns mycket bra (vilket man ju inte alltid kan säga när man har fel)!

Det blir dock inte lika många tillfällen detta år som det varit tidigare år. Detta sjunde år blir två trivselkvällar i juli och den första är redan nu på fredag. Göran Bryntesson leder sedvanligt kvällen och Lollo Berndalen är kapellmästare i husbandet. Precis om tidigare år bygger trivselkvällarna på de tre hörnstenarna musik, allsång och servering.

Och det blir precis som tidigare år gästartister. På fredag kommer Pia Pihlgren, Britt Enders, Gain Eleven, Never Bråttom Boys, Oskar Persson jazztrio och Marja i Myrom. Kanske tillkommer även någon medverkande på något sätt.

Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.
Trivselkväll i stadsparken. Foto: David Fryxelius.

Trivselkvällarna har genom åren dragit massor av publik och är bland folk i stan mycket uppskattat. Det här är ett arrangemang som på ett otvunget och ganska lättsamt sätt hittat helt rätt hos Arvikaborna. Jag vet att Göran brukar säga att publikantalet brukar ligga mellan 400-1000. Men jag är rätt säker på att jag själv varit där då man haft en god bit mer än 1000 personer i publiken. Att arrangemanget är gratis bidrar naturligtvis till det höga publikantalet.

Fredagens blandning av gästmusiker gör att jag tror nog att alla ska kunna hitta något de tycker riktigt bra om. På fredagen ska t.ex. Gain Eleven göra ett akustiskt gig – det blir spännande tycker jag!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.