Larsson och Skoogh gästar Ingesund

on
Anna Larsson och Francisca Skoogh. Foto: Arvika konsertförening.
Anna Larsson och Francisca Skoogh. Foto: Arvika konsertförening.

På söndag gästar hovsångerskan Anna Larsson Musikhögskolan Ingesund tillsammans med pianisten Francisca Skoogh. Tillsammans bjuder de på romanssånger i finstämd dialog: ”Frauenliebe und Leben”. Det vankas ”Sånger av Alma Mahler, Robert Schumann, Alexander von Zemlinsky och Richard Strauss om kvinnlig kärlek, med stundtals erotiska musikaliska inslag väcks till liv i ett nära möte mellan de två artisterna.” Så skriver konsertföreningen i sitt pressutskick. Vidare kan man läsa ”Anna Larssons och Francisca Skooghs samarbete präglas av samstämmighet i vänskap såsom i interpretation och i övertygelsen om att romanssången är ett av de mest betydelsefulla kulturella uttrycken än idag.”

De två musikerna är i världsklass. Altsångerskan Anna Larsson brukar uppträda på de stora scenerna i städer som New York, Los Angeles, London och Berlin. Hennes specialitet har blivit Mahler, men Anna Larsson har det mesta på sin repertoar. Anna Larsson utbildades vid Operahögskolan i Stockholm och debuterade 1997 med Mahlers andra symfoni med Claudio Abbado och Berliner Philharmoniker.

Francisca Skoogh debuterade vid 13 års ålder med Helsingborgs Symfoniorkester och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta konsertpianister. Hon har erhållit flera prestigefyllda priser, t.ex. ”Premier Prix” vid Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris och ”Solistdiplom” vid Det. kgl danske Musikkonservatorium.

Alltså: Musik i världsklass den 23 april klockan 19.00 på Musikhögskolan Ingesund. Biljettpriset är 150 kronor, medlem i Arvika konsertförening 100 kronor, ungdom/student fri entré.

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.