Bilder från Arvika Hamnfest 2016

on
Sabina Ddumba på Arvika Hamnfest 2016. Foto: Anna-Karin Fryxelius.
Sabina Ddumba på Arvika Hamnfest 2016. Foto: Anna-Karin Fryxelius.

Arvika Hamnfest är över för i år och som besökare ger jag årets arrangemang ett högt betyg. Det har funnits sådant som varit mindre, annat varit magiskt – precis som det ska vara! Att man från arrangörshåll, tillsammans med polis mfl, på allvar verkligen försökt ta tag i problematiken med sexuella ofredanden är bra. Tyvärr verkar det inte fullt ut fungerat i år men den inslagna vägen tror jag är bra. Jag fattar dock inte vad det är för fel på dessa män/killar som ofredar unga tjejer? Skärp er för tusan!!

Över till musiken. Den i särklass starkast lysande stjärnan i årets startfält tycker jag P3-guldvinnaren Sabina Ddumba var – hon levererade en något så otroligt bra konsert från stora scenen! En sjukt bra röst, en riktigt vass kör och band som var duktigt tight. Och det är inte bara hitlåtarna ”Effortless” och ”Not Too Young” som är bra – det är säker leverans rakt igenom konserten. Fortsätter hon på detta vis kommer hon att bli hur stor som helst! För min del kunde hon fått spela resten av kvällen. Tack snälla Fredrick Berntsson och Arvika Hamnfest för den här bokningen – det kan kanske vara den bästa bokningen som någonsin gjorts för Arvika Hamnfest…

Packmopedsturnén på Arvika Hamnfest 2016. Foto: David Fryxelius.
Packmopedsturnén på Arvika Hamnfest 2016. Foto: David Fryxelius.

En annan stark bokning tycker jag Packmopedsturnén var. Jag var på förhand lite kluven och fundersam till att det verkligen skulle passa in men det funkade ju riktigt bra. Skönt att vädret i och med denna konsert också  stabiliserades. Sedan måste jag säga att det är riktigt häftigt att Dregen, Love Antell, Elin Ruth, Roger Pontare och Göran Samuelsson avslutar sin packmopedskonsert med att framföra Môra-Pers vackra och viktiga ”De som byggde landet”. Och de gjorde det riktigt bra. Jag får gåshud bara av att tänka på det.

Arvikas Gain Eleven gjorde en ösig spelning under lördagskvällen. Publiken var kanske till en början inte riktigt med på noterna men innan spelningen var över sjöng man med för full hals. I särklass mest sång blev det under låten ”Never Back Down”. Grabbarna var på gott humör och helgens spelning bådar verkligen gott inför nästa veckas finalspelning i Tyskland och Emergenza festival. Efter konserten noterade jag flera samtal där andemeningen var ”Det här var ju riktigt bra, de här ska jag börja lyssna på”. Arvika är fullt av bra artister – hoppas fler får chansen att spela på kommande hamnfester.

Gain Eleven på Arvika Hamnfest 2016. Foto: David Fryxelius.
Gain Eleven på Arvika Hamnfest 2016. Foto: David Fryxelius.

Måns Zelmerlöws och Miriam Bryants framträdanden var planenligt bra och mycket proffsiga. Något annat hade jag heller inte räknat med. Den senare växer allt mer i mina ögon. Inte bara med materialet från ”Så mycket bättre” utan med sitt egna material. Jag skulle ibland önska att Miriam hade en klangmässigt lite ”varmare” kör med sig då hennes egen röst är ganska gäll. Det är lite fränt att årets festbesökare lämnar området nynnandes en Evert Taube-låt…

En sak som jag noterade redan ifjol men som jag tycker blivit än mer påtagligt i år är att produktionen använder allt mindre frontljus (det vill säga ljus riktat från publikens håll) på artisterna. Kanske hänger detta ihop med att det som visas på LED-skärmarna på scenen eller så har det med något annat att göra. Kontentan blir i alla fall att vill man ta bra foton så måste man antingen ha riktigt bra kamera eller stå allra längst fram. Då jag inte är så bra fotograf själv tycker jag detta är lite tråkigt. Men överlag får årets produktion med beröm godkänt.

Miriam Bryant på Arvika Hamnfest 2016. Foto: David Fryxelius.
Miriam Bryant på Arvika Hamnfest 2016. Foto: David Fryxelius.

Att sammanfatta ett så stort arrangemang rättvist gör jag mig inga illusioner av att klara av utan nöjer mig med det ovan skrivna. Tack för årets hamnfest och grattis till arrangörerna att det sålde slut. Kul! Nederst på denna sida har jag samlat några av de bilder jag och min fru Anna-Karin tagit under festivaldagarna.

/David

Årets…
… bästa artist – Sabina Ddumba. Ja jösses vad bra!
… svagaste artist – måste bli Frans… Men jag är väl inte helt i målgruppen…
… roligaste – När The Hooters spelade delar av Idas sommarvisa. Klart otippat.
… tråkigaste – sexuella ofredanden. Fy f*n!
… flashback – Nicole Sabounés spelning skulle lätt kunna ha platsat i forna Arvikafestivalens Lineup. Lätt.
… fråga – ärligt, vem köper en langos för 130 (!!) spänn?

2 kommentarer Lägg till

  1. Thomas skriver:

    Bra skrivet David. Kul att läsa.

    1. ArvikaMusik skriver:

      Tack! 🙂 /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.