Intensiv start på augusti

First Aid Kit på Arvika Hamnfest 2013. Foto: David Fryxelius.
First Aid Kit på Arvika Hamnfest 2013. Foto: David Fryxelius.

Jag tycker att det hittills har varit en ganska bra musiksommar i Arvika. Det har varit en skön blandning av festivaldagar, konserter, trivselkvällar, musikquiz och mycket mer. Och det kommer mer! Ja, sommaren är ju inte slut och augusti rivstartar på allvar idag med Arvika Hamnfest!

Hamnfesten är, har jag förstått, en av årets allra största höjdpunkterna för många av Arvikas ungdomar. Årets hamnfest tror jag blir jättekul och personligen ska jag försöka följa alla festivaldagarna och dokumentera en del. Hamnfesten och dess spelschema med mera har jag tagit upp i tidigare inläggJust idag väljer jag att istället lyfta fram ett par andra evenemang som konkurrerar med hamnfesten om uppmärksamheten just denna helg.

Skivomslaget till "No More Rest for the wicked" (från 2009) av Evil Emil & King Kongo Cobras. Foto: Evil Emil & King Kongo Cobras.
Skivomslaget till ”No More Rest for the wicked” (från 2009) av Evil Emil & King Kongo Cobras. Foto: Evil Emil & King Kongo Cobras.

Först ut vill jag pusha för Arvikabandet Evil Emil & King Kongo Cobras. Att sexmannabandet gör en spelning på ”hemmaplan” borde ju vara självklart men det hör faktiskt inte alls till vanligheterna. Bandet spelar en del runt om i Sverige men även ute i Europa och de tillfällen som ges i just Arvika blir sällan mer än något enstaka tillfälle per år.

På fredag spelar de dock åter på Wilmas Musikpub. Genren är som EE&KKC spelar är ”zydeco”. Tempot är högt och det kommer bli varmt – du kommer garanterat få svårt att stå still till denna energiska musik. Inte missa! Kolla in bandets hemsida och/eller Facebooksida.

Slutligen måste jag ju nämna Södra Åkeriet AGO (Arvika Gammeldans Orkester) som är en institution i Arvikas musikliv. Det är heller inte konstigt då man nu hållit på i hela 40(!!) år. Detta jubileum firar man med en värmländsk turné. Igår spelade man till exempel på Glava Glasbruk och på fredag intar detta niomannaband scenen tillsammans med gospelkören SingOut på Musikfest Brättne brygga. Spännande att sammanföra dessa två ensembler. Enligt uppgift är det 150:- i inträde och jämna kontanter rekommenderas. Kolla in Södra Åkeriets Facebooksida här.

Gospelkören SingOut. Foto: Kersti Lundin/Svenskakyrkan i Arvika.
Gospelkören SingOut

Passar inte det som nämnts här ovan finns mer att välja på. Kanske Trivselkväll i Stavnäs hembygdsgård, Sommarmusik i Mangskogs kyrka, Stewe Cato & The Blues Moose Band på Wilmas eller musikgudstjänst i Glava kyrka (kolla in arrangemangskalendern). Och jag har garanterat missat ytterligare arrangemang…

Hoppas din musikhelg blir bra!

/David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.