Rock & blues för MS

Affisch Rock & blues för MS 2015.
Affisch Rock & blues för MS 2015.

På lördag 15 augusti är det åter dags för MS-gala på Olssons brygga. Det är eldsjälen och munspelsmusikern Göte Persson som arrangerar galan för femte året tillsammans med bland annat Olssons brygga, Neuroförbundet och Konsum Värmland.

Galan är ett viktigt arrangemang för att lokalt sprida kunskap om sjukdomen men också för att samla in pengar till forskningen kring MS. Värmlands Folkblad gjorde nyligen en intervju med Göte Persson som du kan läsa här.

Programmet på bryggan bjuder precis som galans namn antyder på musik i genrerna rock och blues. Två av Arvikas band (Kent Ford & The Hep Jump Stompers och Soul Salvation) står på scen tillsammans med två norska band (Kid Engen bluesband och Magnus Berg band). Entréavgiften är 100:- och går oavkortat till Neuroförbundet.

Lördagens spelschema*
20.00 Kid Engen bluesband (N)
21.00 Kent Ford & The Hep Jump Stompers
22.00 Magnus Berg Band (N)
23.00 Soul Salvation

Du kan bidra!
Var med och bidra till forskningen kring MS. SMS:a neuro 55 100 till 72980 för att skänka 100 kr till denna insamling (byt ut 100 mot den summa du vill skänka, men minst 10 kr och max 500 kr). Vissa operatörer kräver att du har WyWallet.

Soul Salvation på Ritzivalen. Foto: David Fryxelius.
Soul Salvation på Ritzivalen. Foto: David Fryxelius.

Wikipedia om MS:
Multipel skleros, oftast förkortat MS, är en neurologisk sjukdom som drabbar centrala nervsystemet, det vill säga hjärna och ryggmärg. Ofta kommer sjukdomen i skov med symptom som går tillbaka inom några veckor-månader, men i de flesta fall utvecklas också en bestående funktionsnedsättning. Läs mer här.

* Med reservation för ändringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.